La Cycling Week Barcelona ha estat presentada oficialment amb la presència del seu director, Albert Balcells, i amb el suport del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, i també del president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana.

El diumenge 2 d’octubre la muntanya de Montjuïc tornarà a ser l’epicentre mundial de l’esport de les dues rodes. Es disputa la Cycling Week Barcelona, que aplega dos esdeveniments d’abast internacional: les proves finals de la UCI MTB Eliminator World Championship i la ja tradicional Down Urban Barcelona, el descens urbà per les escales i obstacles de la muntanya olímpica.

El binomi Barcelona i esport es reforça amb la Cycling Week

Les proves de la Cycling Week Barcelona són una de les cites més importants internacionalment de l’esport de la bicicleta. El circuit urbà a les Fonts de Montjuïc atrau corredors i espectadors de totes les parts del món, per deixar bocabadat a tothom amb l’espectacularitat de les proves.

Des d’aquest entorn únic, i una gran capacitat organitzativa, l’esdeveniment creix any rere any i representa tot un èxit per a la ciutat de Barcelona.

Barcelona decidirà els campions mundials de la MTB Eliminator de bicicleta de muntanya

A més, aquest any Barcelona obté un punt diferencial més. En la prova de l’MTB Eliminator World Championship, els corredors disputaran les finals del circuit mundial, per tant la prova decidirà els campions mundials de l’especialitat. La competició es desenvoluparà diumenge 2 d’octubre a la tarda, primer amb les mànegues eliminatòries i després amb les finals, amb obstacles increïbles, tot al voltant de les Fonts de Montjuïc on realitzaran dues voltes.

En el descens urbà, el Down Urban Barcelona, també hi participaran 80 dels millors corredors del món. Es disputarà el matí del 2 d’octubre i l’espectacularitat està assegurada amb les baixades per les escales des del MNAC fins a la plaça de Josep Puig i Cadafalch.

Ja hi ha data per al Barcelona Triathlon 2022: la cursa torna el 9 d’octubre
La cursa més multitudinària d’Espanya, amb uns 3.500 participants en totes les modalitats, arriba a la vuitena edició i recupera la data original de celebració, a la tardor

L’horari de les proves

Down Urban Barcelona

  • 9 h – Entrenaments
  • 10.30 h – Primera mànega
  • 11.30 h – Segona mànega
  • 12.30 h – Tercera mànega

Campionat del Món UCC BTT Eliminator

  • 14 h – Entrenaments
  • 14.35 h- Time trail femení
  • 14.45 h- Time trail masculí
  • 15 h – Entrenaments oberts
  • 15.30 h – Finals
  • 17.15 h – Entrega de premis