Satisfacció al CCD Turó de la Peira per les millores que arriben de mica en mica al camp de futbol. Les darreres setmanes, l’Ajuntament els ha instal·lat plaques solars i acumuladors preparats per escalfar l’aigua. També s’hi ha col·locat en el recinte un petit mòdul per fer-se servir com a oficina i coordinació del club. I a aquesta sèrie de millores s’hi afegeix el compromís municipal a través del PAD de construir sis vestidors nous, una reclamació que el club va encetar fa anys, quan la federació va introduir el futbol 7.

Una actuació per solucionar la manca d’espai

El club sempre ha tingut com a problema principal la seva ubicació, dins el Parc del Turó de la Peira. Es troben limitats d’espai, entre els camins del parc i un mur de pedra que en el passat havia tingut alguna esllavissada. No poden ampliar el recinte i dins tenen pocs metres quadrats per a oficines, emmagatzematge, local social i vestidors. Aquest darrer punt era el més preocupant, sobretot des de la introducció del futbol 7, que divideix el camp i duplica el nombre de partits que es juguen simultàniament.

“Les instal·lacions estan pensades per a futbol 11, ara amb el futbol 7 tenim dèficit de vestidors. Tenim quatre vestidors, quan n’hauríem de tenir com a mínim vuit. I en tenim un per als àrbitres, però quan ve una àrbitra tenim un problema“, explica Fermín Diaz, vicepresident del CCD Turó de la Peira.

Sis vestidors nous per a aquesta legislatura

No hi ha data d’obres, però ja es mostren satisfets amb què el PAD (el Pla d’actuació del districte) de Nou Barris d’aquesta legislatura aprovés la construcció dels sis vestidors nous. Quatre serien per als equips i dos per als àrbitres. Però el club guanyarà molt més. En una jugada per aprofitar al màxim el poc espai del qual disposen, el projecte preveu enderrocar la grada actual i construir-ne una de nova, sobre els vestidors nous. A més, també s’inclouria a peu de camp un bar renovat, l’espai social i algun espai d’oficines del club. Ara mateix, el club té uns 15 equips, des dels més petits de l’escola a l’equip amateur i el femení.

Fermín Díaz, vicepresident del CCD Turó de la Peira i Pierre Comas, coordinador general

Una gran millora en 10 anys

El club va estrenar gespa artificial la temporada 2011-12, després d’una gran lluita per evitar la fugida de jugadors a altres camps més condicionats. És aquesta gespa la que ara es repara. “Hi havien sortit esquerdes ja, després d’11 anys, i era perillós, els jugadors es podien lesionar”, explica Pierre Comas, coordinador del club.

A més de les plaques solars o el nou mòdul oficina instal·lats recentment, també s’han fet reparacions en els darrers anys, com ara la substitució de les antigues tanques perimetrals o el reforç de les parets del parc per impedir esllavissades.