Miguel Indurain, cinc vegades guanyador del Tour de França, torna a la competició. Es va retirar el dia 2 de gener del 1997 i ningú ja no pensava que el tornaria a veure competir.  Torna, però no a la carretera, on es va proclamar el millor entre els anys 1991 i 1995. Correrà la 15 a edició de la Titan Desert, considerada el Dakar de les bicicletes que es farà entre el 19 i el 24 d’abril de l’any que ve.

El navarrès de Villaba haurà d’entrenar-se de valent perquè la Titan es fa al desert de Marzouga, al Marroc, on cal conduir per les dunes i la navegació és un element fonamental per a l’èxit final.

Melcior Mauri, fonamental

Indurain ha dit que sí a la seva tornada gràcies a la insistència de Melcior Mauri, l’exciclista de ruta, ara és el director de l’equip KH-7, en què també correrà Miguelón. Fa 25 anys Mauri i Indurain van formar part del mític equip Banesto i ara ho faran a la sorra del desert. Indurain, que ara té 54 anys, mai no ha deixat de pedalar però aquest repte és absolutament nou per a ell i, amb la humilitat que sempre l’ha caracteritzat, ha manifestat que el que vol és “acabar la Titan”. Indurain sap perfectament que el gran favorit és el català Josep Betalú, guanyador de les darreres quatre edicions. En dones una altre catalana, Anna Ramírez, ha manat els darrers tres anys.

 

La Titan tira molt

Altres ciclistes de la seva època ja han corregut pel desert del Marroc. Ho han fet Abraham Olano, Laurent Jalabert o Claudio Chiapucci.