Messi títols Barça

Messi jugarà una temporada més al Barça i això és una gran notícia per al club blaugrana. L’argentí ho ha comunicat després d’11 dies d’estira-i-arronses amb el club i, tot i la seva voluntat de marxar, podrà seguir aixecant títols amb la samarreta blaugrana. Ara caldrà veure si ho aconsegueix o no. Una dicotomia que, en bona part, dependrà de com n’estigui de motivat, ja que la voracitat de l’argentí no és cap secret. De fet, Messi encara té uns quants rècords per superar.

Un canvi a la història

L’arribada de Messi al primer equip va suposar un canvi històric al Barça. El club ha guanyat 34 títols en només 16 temporades amb l’argentí a la plantilla. És a dir, que cada any suma més de dos títols amb el 10 a l’equip. Uns números de vertigen que encara contrasten més si es comparen amb els títols anteriors a Messi. En els 105 anys anteriors a l’arribada del 10, el club sumava 54 títols. Un trofeu cada dues temporades.

La Champions com a paradigma

El títol més anhelat per l’afició blaugrana durant dècades ha estat la Champions. La primera es va fer esperar fins al 1992 i la següent va arribar amb Messi a la plantilla. Amb el 10 a l’equip, el Barça ha aixecat quatre Champions, i una sense ell. També impacten les Lligues guanyades amb l’argentí. Sense Messi, el club ha aixecat la Lliga 16 vegades en 105 anys. Amb el davanter, 10 en 16. Un canvi radical en la sala de trofeus del Barça.