Per primera vegada a la història de la Cursa El Corte Inglés, la 39a edició ha estat disputada per més dones que homes. Concretament s’hi han inscrit 30.262 dones i 28.608 homes. De fet, aquesta tendència femenina a l’alça ja es va notar en l’edició anterior, quan la prova va ser paritària. Malgrat l’auge de les dones, la participació d’enguany ha anat a la baixa, ja que s’hi han inscrit aproximadament 6.000 corredors menys.

Els 10,7 quilòmetres han estat recorreguts, sobretot per populars, però també per 6.693 corredors professionals, que han lluït un xip groc per senyalitzar que eren els més competitius. Els guanyadors de la 39a edició han estat, en dones, Miriam Ortiz —amb un temps de 38 minuts i 53 segons— tot i que el podi l’han completat Sara Loehr —segona amb 39’14″— i Hasna Bahom —39’26″—. En homes, el favorit Nour Radouane s’ha imposat amb un temps de 34 minuts i 34 segons, i a 30 segons han entrat, quasi a la vegada, Albert Ollé —35’04″— i Albert Nogueras —35’06”. Quart ha estat José Luis Blanco, que no ha fet podi “perquè he estat pendent de la meva filla”. Blanco ha estat pare per segona vegada, i la seva filla —havia nascut feia 43 hores— ha fet els últims 3 kilòmetres a braços de la seva mare. Una experiència “especial, i que serveix per inculcar-li des de ben petita l’esport”, explica l’atleta lloretenc.

En aquesta edició la cursa ha tornat a passar per l’interior de l’Estadi Olímpic de Monjuïc, justament quan es commemora el 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.