L’afluència de gent al Camp Nou per retre homenatge al futbolista Johan Cruyff, mort dijous als 68 anys, no ha davallat en el segon dia d’obertura de l’espai de memòria habilitat pel club. Aquest diumenge hi han passat 16.116 persones, que sumades a les de dissabte fan un total, fins ara, de 31.274.

Dissabte al matí, tan bon punt es va inaugurar aquest espai de record de l’exjugador i exentrenador blaugrana, van començar a apropar-s’hi autoritats polítiques i representants del club. Però avui el president, Josep Maria Bartomeu, hi ha tornat amb la seva família.

També hi han passat altres directius, com Joan Bladé, Javier Bordas i Pau Vilanova, que per diversos motius no havien pogut estar presents a la inauguració d’ahir. I l’expresident Enric Reyna, així com els components de la selecció sub21 italiana, amb el cap d’expedició Giancarlo Antognoni al capdavant. Antognoni ha comentat que aquella Holanda de Cruyff va ser molt innovadora al futbol modern i que ell es va encarregar de traslladar el nou estil al Barça “Per això el Barça juga encara de manera molt diferent a la resta d’equips”, ha dit.

L’espai, habilitat a la tribuna superior del Camp Nou, està presidit per una foto de Cruyff amb una pilota de cuir antiga a les mans flanquejada per roses de color vermell. A l’entrada, un escut del Barça amb un crespó negre i la inscripció “Gràcies, Johan” rep els visitants a la porta 14 de l’estadi. Hi ha hagut cua al recinte durant tot el dia.

Aquest dilluns el memorial tornarà a obrir de 10 a 19 h. La família Cruyff, al costat de representants del FC Barcelona, tancaran dimarts el memorial amb un acte d’homenatge en què es reuniran excompanys i amics del tècnic holandès. Dimarts l’horari s’allargarà fins a les 21 h.