Jugadores de la selecció espanyola femenina de waterpolo que disputaran l'Europeu
@rfen_directo

La selecció espanyola femenina de waterpolo ha marxat cap a Budapest per disputar la 34a edició de l’Europeu del 12 al 26 de gener. El conjunt de Miki Oca està format per 13 jugadores de les quals quatre són esportistes del CN Sant Andreu i del CE Mediterrani.

Espar, Tarragó, Crespi i Elena Sánchez

L’expedició, que ha marxat aquest migdia cap a Hongria està formada per les mateixes jugadores que van aconseguir la medalla de plata al Mundial de Gwangju de l’estiu passat.

Per aquest campionat, el seleccionador Miki Oca ha tornat a confiar en un equip on es combina la veterania, amb jugadores com Pili Peña o Laura Ester, amb la joventut de waterpolistes com Paula Leiton. Una alta de les joves jugadores de l’equip és Paula Crespi. Ella i Elena Sánchez seran les representants del Sant Andreu a la competició, mentre que el CE Mediterrani tindrà a Roser Tarragó i Clara Espar, a Budapest.

Les jugadores del Mediterrani i el Sant Andreu no seran les úniques que disputaran l’Europeu. La jugadora del CN Atlètic-Barceloneta, Nina Josifovic ho farà amb la selecció de Sèrbia.

La convocatòria

A l’equip que Miki Oca s’emporta cap a Budapest hi ha representats de cinc equips de la Divisió d’Honor Femenina. Tots són catalans: Sant Andreu, Mediterrani, Sabadell, Mataró i Terrassa.

  • CN Sant Andreu: Paula Crespi i Elena Sánchez
  • CE Mediterrani: Clara Espar i Roser Tarragó
  • CN Sabadell: Laura Ester, Judith Forca i Maica García
  • CN Terrassa: Paula Leitón, Bea Ortiz i Pili Peña
  • CN Mataró: Marta Bach, Anni Espar i Irene González

Els horaris de la fase de grup

La selecció espanyola de waterpolo ha quedat enquadrada en el grup B, amb les seleccions de França (diumenge 12 de gener a les 14.30 h), Itàlia (dilluns 13 de gener a les 17.30 h), Israel (dimecres 15 de gener a les 13 h), Alemanya (divendres 17 de gener a les 11.30 h)  i els Paisos Baixos (diumenge 19 de gener a les 16 h). Els quatre primers classificats de cada grup es classificaran per als quarts de final.