L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu al periodista Joaquim Maria Puyal en reconeixement a la seva trajectòria professional, la promoció de l’esport d’alt nivell i com a pioner a retransmetre en català partits de futbol des del 1976.

Joaquim Maria Puyal, 50 anys dedicat al periodisme

El 1976 Puyal va recuperar les retransmissions en català a Ràdio Barcelona, i nou anys més tard es va incorporar a Catalunya Ràdio. A la ràdio nacional catalana va narrar tots els partits del Barça ininterrompudament fins a l’estiu del 2018, moment en què va deixar les retransmissions. Va fer més de 3.000 narracions d’enfrontaments del club blaugrana.

A part del reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona, Puyal ha rebut diverses distincions per la seva feina, en la qual destaquen el premi Ciutat de Barcelona l’any 1983, diversos Premis Onda, la Creu de Sant Jordi el 1993 i el Premi Nacional a la Projecció Social de la Llengua Catalana el 1997.

En l’acte la comissionada d’Esports, Marta Carranza, ha dit unes paraules d’agraïment cap al periodista, mentre que l’escriptor Sergi Pàmies ha fet la glossa de Puyal. Per la seva banda, l’homenatjat ha fet un discurs d’agraïment que ha estat pivotant al voltant de set paraules: “consciència”, “il·lusió”, “sort”, bondat”, curiositat”, “ideals” i estimació”, amb les quals ha destacat sobretot la seva estimació per la ciutat de Barcelona.

El discurs íntegre de Joaquim Maria Puyal, al Saló de Cent