La UFEC, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Kick-boxing i Muay-Thai i els clubs Eurofitness, ha organitzat un acte d’empoderament que ha inclòs una classe magistral de defensa personal. Més de 150 dones han participat en una sessió que ha demostrat la preocupació existent per la violència contra la dona.

Una classe magistral i moltes activitats més

La classe de defensa personal, oberta i gratuïta per a totes les participants, ha sigut un més dels molts actes que s’han fet amb motiu del 25-N, Dia Internacional per a l’erradicació de la violència contra la dona. Durant la jornada hi han participat diferents institucions i ha servit per donar eines a les dones per defensar els seus drets de forma global. Les 150 participants han pogut assolir uns coneixements d’autoprotecció, defensa personal i habilitats bàsiques tecnicotàctiques de protecció necessàries en situacions d’amenaça o agressió.

Masterclass de la UFEC contra violència masclista
@UFEC

Amb aquesta sessió s’ha volgut destacar la importància de l’esport per lluitar per l’empoderament de les dones i la ruptura d’estereotips de gènere. Per a la presidenta de la comissió Dona, Dirigent i Esport de la UFEC, Maribel Zamora, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya “treballa en dues vessants. Una és la sensibilització sobre la situació de violència que pateixen moltes dones en l’àmbit social. L’altra és afavorir la prevenció d’aquesta violència que està destruint la nostra societat.”