El Martinenc ha guanyat el Baricentro Barberà en la desena jornada de la Lliga EBA de bàsquet per 79 a 62. A la primera part, els barcelonins han patit i s’han vist superats per l’efectivitat dels vallesans. A la represa, els del Guinardó han millorat en defensa i han aconseguit la cinquena victòria de la temporada.

Un Martinenc lluitador a la primera part

Tot i que el Martinenc ha inaugurat el marcador gràcies al primer triple del partit de Samake el Alaoui, el Barberà no ha trigat gaires minuts a avançar-se amb dos triples més, obra de Maki. A partir d’aquí, han estat els del Vallès els encarregats de portar les regnes del partit i han aconseguit una distància de fins a set punts. Els d’Hugo González, però, no han abaixat la guàrdia i en vuit minuts han pogut igualar-lo amb un 17 a 17. Tot i així els vallesans han continuat amb el ritme inicial i han sabut aprofitar el desencert i els errors en defensa dels locals per acabar el primer quart amb un parcial de 20 a 24. En el segon període, ha continuat la tònica i els del Guinardó, tot i que han donat la cara, s’han vist condemnats per la falta d’encert i la superioritat ofensiva dels visitants. La distància en el marcador s’ha eixamplat i ha superat els 10 punts de diferència. Els barcelonins han sabut reaccionar i finalment el quart ha acabat amb un 18 a 22. Al descans el marcador era de 38 a 46.

La segona meitat cau de part dels locals

El descans ha servit als locals per engegar un joc molt més ofensiu i, sobretot, apujar el nivell de la defensa. Així doncs, en el tercer quart el Martinenc ha aconseguit dominar el partit i capgirar el marcador. El tercer quart, clau per al Martinenc, ha acabat amb un 21 a 5. En l’últim període, el conjunt vermell no ha tingut cap problema per mantenir la distància amb els visitants, que a poc a poc han anat perdent tota l’efectivitat amb què comptaven al principi. L’últim quart ha acabat amb un 20 a 11 i la victòria local per 79 a 62.

El Alaoui ha estat clau, amb 28 punts, i s’ha convertit en el màxim anotador del matx.