La Maria Martiáñez té 22 anys i és jugadora del Lima Horta. La jove alera pivot de la Selva del Camp ha viscut des de petita connectada amb el bàsquet. La Maria va deixar Catalunya per jugar als Estats Units amb la Universitat Oral Roberts. A més a més, acumula diverses participacions en campionats internacionals amb les categories inferiors de la selecció espanyola.

De Tarragona a Oklahoma, passant per Barcelona

La Maria va marxar de casa als 13 anys per anar a jugar a Barcelona, al Segle XXI. “A l’inici costa, però era un ambient en què vivies amb companyes de la teva edat que passaven pel mateix procés que tu i entre unes i altres ens fèiem costat”, indica la jove jugadora. Tot seguit, va rebre una trucada telefònica per fitxar per un equip universitari als Estats Units. La Maria va posar rumb a Oral Roberts, on va cursar el grau de tecnologia mèdica mentre militava en l’equip femení de la universitat. Enguany, la Maria encara la segona temporada al Lima Horta, on està trenant una gran temporada.

Èxits internacionals

El gran rendiment esportiu de la Maria ha estat recompensat, al llarg d’aquests anys, amb la participació en diversos campionats amb les categories inferiors de la selecció espanyola. Alguns han estat l’Europeu sub-18 o el Mundial sub-20. Al seu palmarès hi ha un subcampionat del món, tot i que un dels moments més especials va arribar l’any 2017, quan es va proclamar campiona d’Europa sub -20. Tot i els èxits aconseguits amb només 22 anys, la Maria toca de peus a terra i és conscient que cal treballar molt per continuar ampliant la gran trajectòria esportiva.