La marató dels World Roller Games ha estat una de les proves més destacades d’aquesta segona edició dels jocs mundials de patinatge. Més de 500 patinadors de 81 països s’han citat aquest matí al peu de la Pedrera per afrontar una cursa on es premia el guanyador amb 10.000 dòlars. 42,125 quilòmetres, repartits en cinc voltes que travessaven el recorregut avinguda Diagonal-passeig de Gràcia.  Hi han participat, seleccions nacionals i patinadors federats de categoria absoluta, així com del Mundial Màster federats a partir de 30 anys.

 

Lollobrigida suma tres medalles

El primer xiulet de sortida ha sonat a les vuit del matí, hora d’inici de la cursa femenina. La guanyadora ha estat la italiana Francesca Lollobrigida, per davant de la colombiana Johana Viveros i l’alemanya Sabine Berg, que han completat el podi. La patinadora d’Itàlia suma tres metalls en aquesta edició dels World Roller Games, ja que va aconseguir l’or als 15.000 metres eliminació i la plata als 10.000 metres eliminació+puntuació. Itàlia és la delegació amb medalles en aquesta edició amb 53.

Nolan Beddiaf revalida el títol

La cursa masculina ha arrencat dues hores més tard que la femenina amb el sol agafant protagonisme. El guanyador ha estat el francès Nolan Beddiaf, que ha revalidat el títol de campió que ostenta des del 2017, quan es va proclamar campió a la Xina. En segona posició, ha arribat el belga Bart Swings i el tercer classificat ha estat Felix Rijhnen.

El Club Patí Barcelona hi ha participat

Els barcelonins han presentat la Laura Esbrí i el Víctor Martínez a la categoria absoluta i ambdós han fet un bon paper entrant amb el primer grup de competidors de les respectives curses. També han presentat 5 patinadors més al Mundial Màster masculí, cobrint totes les franges de 30, 40, 50 i 60 anys.