La Zurich Marató de Barcelona està d’enhorabona. La cursa barcelonina gràcies a la seva bona feina ha aconseguit la màxima distinció que atorga l‘Associació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF) a les proves en ruta d’atletisme, la Gold Label. Això vol dir que la marató de la ciutat reuneix tots els requisits per formar part d’aquest selecte club de proves atlètiques.

Aquesta distinció, segons ha informa l’organització, representarà un salt qualitatiu per a la prova i, sobretot, una recompensa al treball realitzat en els últims anys per part de tots els col·lectius implicats en l’organització de l’esdeveniment. A més, amb aquest segell de qualitat, la ciutat de Barcelona reforça la seva capacitat organitzativa en esdeveniments esportius multitudinaris.

Com serà la Marató de Barcelona 2023? Guia completa amb horari, recorregut i més
T’oferim una guia amb tot el que cal saber sobre la Marató Barcelona 2023, que es farà aquest 19 de març

Requisits per obtenir la Gold Label

Per aconseguir aquesta distinció, la Gold Label, s’han de garantir uns paràmetres de qualitat i comoditat per a tots els participants. A més, abans la IAAF ha d’haver entregat l’etiqueta de Plata, la prova barcelonina la va rebre el 2022, i l‘Elit Label, que també l’havia aconseguit la Marató de Barcelona.

Un dels requisits més exigents i més importants és garantir l’alt nivell esportiu dels atletes d’elit. Proves amb una elit prestigiosa, però també amb serveis al corredor popular d’alt nivell (punts d’avituallament, serveis de fisioteràpia i recuperació, etc). A més, la Zurich Marató de Barcelona té el Certificat de Mesurament Internacional World Athletics, per la qual cosa totes les marques que es registrin en la carrera seran reconegudes per World Athletics i seran puntuables al World Rànquing.

Obertes les inscripcions per a la Marató de Barcelona 2023 i per a la Mitja Marató
La Zurich Marató de Barcelona es correrà el dia 19 de març del 2023 i l’eDreams Mitja Marató es farà un mes abans, el 19 de febrer

Exigències esportives per a les carreres Gold Label

Les curses Gold Label han tenir com a mínim, en la llista d’inici, cinc atletes per gènere amb estatus Gold Label o superior. Per a les proves d’aquesta categoria, aquest fet representa garantir un alt nivell competitiu. Així mateix, es realitzaran 10 proves de control antidopatge, cinc a homes i cinc a dones.

La Zurich Marató de Barcelona ja consta en el calendari de les Label Races del 2023. La cursa se celebrarà el 19 de març, una data triada per a l’organització estratègicament perquè els atletes puguin gaudir a Barcelona la millor experiència possible: un circuit pla, ràpid, 100 % urbà, amb el clima perfecte per córrer i al costat de milers de participants de tot el món.