El Barça s’ha classificat per a les semifinals de la Champions per quarta vegada en cinc temporades. Les blaugrana ho han aconseguit tot i perdre al camp del Manchester City per 2 a 1. De fet, han fet valer el resultat del partit d’anada, quan van guanyar per 3 a 0. Les angleses han estat millors a la primera part, però el gol d’Oshoala a la segona part ha sentenciat l’eliminatòria.

El City complica la vida al Barça

Les blaugrana han sabut aguantar les envestides de les angleses en els primers minuts, que han sortit disposades a marcar un gol ràpid que els donés opcions a l’eliminatòria. Al Barça li ha costat superar la pressió del City en els primers minuts, les de Lluís Cortés estavan incòmodes sobre el camp. La primera ocasió clara de les angleses ha arribat al quart d’hora. Sandra Paños ha hagut de rebutjar un xut perillós de Beckie. I en el minut 20 ha arribat l’1 a 0. A la sortida d’un córner, Beckie ha aprofitat una pilota solta dins l’àrea per marcar. Amb aquest marcador el Barça s’ha desempallegat del domini de les angleses, que, també és veritat, han fet un pas enrere. El partit s’ha igualat i, tot i que a les blaugrana els costava imposar el seu ritme, han tingut una doble ocasió claríssima. Graham Hansem ha fet lluir la portera anglesa Roebuck. El rebuig ha anat a peus d’Oshoala, que no ha sabut definir i ha xutat sobre la defensa anglesa. Les de Lluís Cortés han començat a tenir el control, però una pèrdua de pilota en la construcció ha obligat Sandra Paños a desviar a córner un xut perillós de Beckie. En els últims minuts de la primera part el Barça ha tingut dues ocasions més, però en cap de les dues Oshoala ha estat encertada en la rematada final.

Oshoala fa el gol de la tranquil·litat

El Barça ha tingut la primera ocasió de la segona part. Oshoala s’ha quedat sola davant Roebuck, però la blaugrana no ha sabut superar la portera anglesa. Les de Lluís Cortés han sortit millor en aquests segons 45 minuts. Han sabut trobar espais a l’esquena de la defensa del City i Oshoala, en el minut 58, ha fet l’empat a 1. Un gol gairebé definitiu per a l’eliminatòria. El City no s’ha rendit i ha buscat, com a mínim, guanyar el partit. I després d’un penal de Leila, ha estat Mewis, en el minut 68, qui ha fet el 2 a 1. És la primera vegada aquesta temporada que les blaugrana encaixen dos gols en un partit. El gol ha donat aire a les angleses, que s’han tornat a fer amb el domini. Això sí, la benzina no els ha durat fins al final del partit, i el Barça, que ha vist com Oshoala, amb molèsties, deixava el camp, ha viscut relativament tranquil fins al final del partit.

El rival de les blaugrana a les semifinals serà el guanyador de l’eliminatòria entre el PSG i l’Olympique de Lió.