Madrid Barça Tercer Partit final acb
@FCBbasket

El Madrid se situa a una victòria del títol de la Lliga ACB després de guanyar el tercer partit contra el Barça per 81 a 66. Els de Sarunas Jasikevicius estan obligats a guanyar el quart partit, que es jugarà diumenge a les 18 h, si volen seguir lluitant pel títol de l’ACB.

El Barça frena la sortida del Madrid

El partit ha començat amb Dante Exum al cinc inicial després que en els dos primers partits de la sèrie Sarunas Jasikevicus deixés l’australià fora de les convocatòries. Exum ha marxat a la banqueta abans dels cinc minuts de joc amb dues faltes i amb el marcador 8 a 5 per al conjunt blanc. Mirotic ha situat l’empat amb un triple i Calathes ha situat el Barça al davant, 8 a 10. El primer quart ha estat igualat amb molt joc posicional, però en els darrers tres minuts els blancs han accelerat el ritme de partit. Al final del quart, 21 a 16 per al Madrid.

En el segon període tot ha seguit de la mateixa manera, igualtat en el marcador però amb el Madrid al davant. Kuric ha estat un dels millors jugadors blaugrana en el segon quart. Després de no anotar en el primer, en aquest ha fet vuit punts, dos triples i una cistella de dos. Els blancs s’han arribat a situar a vuit punts, màxima diferència fins al moment amb el 34 a 26. Calathes i Mirotic també s’han volgut afegir a la feina, el primer amb assistències i el segon acabant les jugades, 38 a 34, però no ha estat suficient. L’equip de Chus Mateo ha ampliat la diferència i s’ha situat a 10 punts, 44 a 34. El segon quart ha tingut més anotació que el primer i ha acabat amb el resultat al descans de 46 a 39.

Kyle Kuric intenta salvar el Barça

El Barça no ha tornat bé del descans, amb un Brandon Davies desconnectat del joc dels companys. Els jugadors de Chus Mateo han aconseguit la diferència més amplia del partit només començar el tercer quart, 55 a 42. L’únic jugador blaugrana que ha donat resposta al joc del Madrid ha estat Kyle Kuric, que ha anotat els cinc primers punts del Barça en aquest període. La reacció ha permès retallar el més tretze dels blancs i el Barça s’ha situat a cinc punts, 55 a 50. Mateo s’ha vist obligat a demanar un temps mort i el Madrid ha fet un parcial de 6 a 0, 61 a 50. Un quart que ha acabat amb el conjunt blanc que manava al marcador, 66 a 53.

El Madrid ha jugat el darrer quart amb l’objectiu d’ampliar l’avantatge en el marcador i el Barça ha estat molt desorientat sobre la pista. Yabusele, amb una esmaixada, ha deixat el Madrid amb 19 punts d’avantatge, 72 a 53. Jasikevicius no ha estat capaç de motivar i fer reaccionar els jugadors. Els madrilenys han controlat el joc per endur-se la victòria per 81 a 66.

El Madrid pot tancar la final diumenge

La derrota del Barça ha situat el Madrid al davant en la sèrie final de la Lliga ACB, 2 a 1. Els de Sarunas Jasikevicus han de guanyar el quart partit, que es disputarà diumenge a les 18 h al WiZink Center, si volen forçar el cinquè enfrontament, que seria al Palau Blaugrana dimecres, 22 de juny, a les 21 h.