Supercopa ACB Sergi Llull

El Reial Madrid ha tornat a imposar-se al Barça en la final de la Supercopa ACB de bàsquet en una competició que domina el club blanc amb mà de ferro des de fa cinc anys. Els de Sarunas Jasikevicius han tornat a caure per quarta temporada consecutiva en el torneig que obre el curs del bàsquet. El Madrid s’ha imposat per 89 a 83 en un partit molt igualat.

Inici igualat i avantatge blaugrana

El partit ha començat molt igualat, amb un Sertaç Sanli espectacular, autor d’11 dels 15 punts del seu equip i amb una valoració de 12. El conjunt blanc ha tingut moltes errades, sobretot en triples (un de set), tot i dominar en els rebots (13 del Madrid per set del Barça), per arribar 17 a 15 al final del primer quart, favorable al Madrid.

El Barça ha aconseguit fer un parcial de 0 a 6 per tenir els primers avantatges en el marcador. La defensa blaugrana ha estat clau durant el segon període per acabar amb un 29 a 37 favorable als de Jasikevicius.

Reacció madridista i pròrroga

El tercer quart ha començat molt bé per al Barça, que ha ampliat diferències fins al 40 a 49. Però els últims minuts del període han estat de color blanc. Sergi Llull ha aparegut amb tres triples gairebé consecutius i un parcial de 0 a 15 que ha permès que l’últim quart comencés amb 55 a 49 a favor del Madrid.

L’últim quart ha tornat a ser igualat i s’ha arribat al final amb un marcador molt ajustat. Tant, que a falta de 15 segons hi havia empat a 71 amb possessió del Reial Madrid. Els blancs no han aprofitat l’última possessió i s’ha arribat a la pròrroga.

El factor Tavares

En la pròrroga ha continuat la igualtat en el marcador amb petits avantatges del Madrid que el Barça aconseguia tornar. Com és habitual, la final s’ha decidit per detalls i per un jugador en concret. Edy Tavares, que ha estat considerat el millor de la final i que ha fet 24 punts, 12 rebots i cinc taps per una valoració total de 40, rècord a la Supercopa ACB. Precisament un tap d’Edy Tavares a Sanli ha permès que el Madrid tingui un avantatge de dos més una falta sobre Gabriel Deck, que ha fet pujar el 87 a 83, que s’ha ampliat amb el 89 a 83 final.