La situació de l’Espanyol és molt complicada. Els periquitos es troben a vuit punts de la salvació quan queden set jornades per acabar la Lliga. La permanència pot semblar una quimera però Luis García, exespanyolista, va sortir-se’n d’una encara més difícil quan jugava amb el Mallorca la temporada 2004-05. A la jornada 31, l’equip vermelló es trobava a 10 punts de la salvació i fins i tot Héctor Cúper va parlar d’acabar la temporada “amb dignitat”.

Héctor Cúper Mallorca

Números semblants

La temporada d’aquell Mallorca i l’actual de l’Espanyol van començar calcades. David Gallego i Benito Floro, aleshores entrenador dels balears, van fer els mateixos números abans de ser destituïts: vuit partits, cinc derrotes, dos empats i només una victòria. La diferència és que el revulsiu va funcionar. Héctor Cúper va aconseguir que una plantilla amb grans noms com Arango o el mateix Luis García, pitxitxi dels seus amb 11 gols, salvés la categoria. No ha passat igual amb l’Espanyol. Després de Gallego, ni Pablo Machín ni Pitu Abelardo han aconseguit treure els periquitos de la zona de descens.

Luis García i l’Espanyol

Aquella temporada va servir a Luis García per fitxar per l’Espanyol, el club del seu cor. L’asturià va compartir vestidor amb Rufete i Tamudo, els dos homes encarregats d’intentar el miracle de salvar els blanc-i-blaus. Sobre Rufete, nou entrenador espanyolista, Luis García confia que aporti “el plus d’energia positiva perquè l’equip sumi resultats positius”. L’exdavanter periquito confia en la salvació tot i creure que és “molt complicada”. Preguntat sobre les semblances entre les dues temporades, el fet que l’Espanyol no pugui tenir l’afició al seu costat creu que serà un hàndicap important.

Luis García RCD Espanyol