El partit ha començat amb una galleda d’aigua freda per a l’Espanyol amb el gol d’Eduard Campabadal als set minuts de joc. L’exjugador del Barça ha aprofitat una pilota sense amo dins de l’àrea per afusellar Diego López i establir l’1 a 0. El tarragoní ha marcat el seu primer gol aquesta temporada.

L’Espanyol ha decidit agafar la pilota i dirigir-se cap a la porteria del navarrès Ander Cantero, però el Lugo era l’equip que creava més perill. Als 26 minuts de joc, un atac per la dreta ha acabat amb xut d’Hugo Rama que ha refusat Diego López. El porter espanyolista ha tornat a ser fonamental en una rematada de Manu Barreiro.

Gerard Valentín destaca i gol anul·lat a Puado

El millor jugador del Lugo en la primera part ha estat Gerard Valentín, un centrecampista que juga per la dreta, que té molta arribada a línia de fons i que fa jugades i centrades molt perilloses. Valentín és català, és el fill d’Albert Valentín, exjugador del Figueres i coordinador de l’àrea esportiva espanyolista entre el 2003 i el 2008.

L’Espanyol no ha aconseguit mantenir una línia regular tot i que ha tingut el control de la pilota durant el 80 % de la primera part. Als 43 minuts l’àrbitre del VAR López Toca ha anul·lat un gol de Javi Puado per fora de joc.

Debut de Dimata i gol de RDT

El primer quart d’hora de la segona part no ha canviat res, domini sense ocasions per als periquitos i Vicente Moreno, que ha mogut la banqueta amb el debut de Dimata, que ha substituït Nico Melamed als 63 minuts. L’entrada del congolès ha activat la fase ofensiva espanyolista, que als 70 minuts han marcat l’empat a 1. El gol l’ha fet RDT (el 14è que fa aquesta temporada) en rematar una bona jugada per l’esquerra de Javi Puado.

Amb un home menys i penal no assenyalat

Els darrers minuts del partit el Lugo ha jugat amb un home menys per l’expulsió de Marcelo Djaló. L’Espanyol ha incrementat les arribades a l’àrea i Adrià Pedrosa ha estat objecte d’un penal que l’àrbitre no ha assenyalat. RDT ha enviat la pilota al pal als 86 minuts. El setge espanyolista ha estat total, però no ha servit per guanyar els tres punts i ja fa tres jornades que l’equip de Vicente Moreno no els suma.

I diumenge, contra el Mallorca

El pròxim partit de l’Espanyol serà aquest diumenge, a les 14 h, a Son Moix contra el Mallorca, un líder sòlid que, això sí, juga millor i puntua més fora de casa que a Palma. Dels 51 punts que té, 28 els ha sumat fora i 23 a casa. El partit de la primera volta va acabar amb empat a 0 a l’RCDE Stadium.