Espanyol Ludogorets
@RCDEspanyol

L’Espanyol vola a Europa i ja és líder del grup H. L’equip blanc-i-blau assalta la primera plaça de la classificació amb un triomf davant el Ludogorets búlgar per 0 a 1 en la tercera jornada de l’Europa League i certifica les bones sensacions de l’aventura europea amb un empat i dues victòries. Pablo Machín aconsegueix la primera victòria amb l’Espanyol tot i que els deures pendents són a la Lliga, en què l’equip encara no ha sumat cap punt al seu estadi i viu en zona de descens.

El Ludogorets naufraga en aigües blanc-i-blaves

El bon inici perico s’ha traduït en ocasions i després d’avisar dues vegades a porteria, l’Espanyol ha segellat la primera diana de l’era Machín. En una acció de murri al minut 13, Campuzano ha estat més viu que la relaxada defensa búlgara, impassible davant d’una pilota que ja consideraven seva, els ha guanyat l’esquena i ha obert la llauna amb un xut creuat. L’equip blanc-i-blau ha provat d’ampliar la diferència de gols a través de la pilota, més protagonista que el rival, però ha tingut dificultats per projectar l’atac a la porteria rival. El Ludogorets, d’altra banda, no ha mostrat símptomes de comoditat en cap moment del primer temps, desconcertat pel gol barceloní, i ho ha intentat al contraatac sense èxit, orfes de visió en l’última passada i erràtics en el remat, per arribar al descans amb un ajustat 0 a 1.

De menys a més a la segona meitat

El partit ha perdut color a la segona meitat amb un futbol barroer de lluita constant al mig del camp. Les ocasions de gol i el perill han deixat pas a la brega entre dos equips que han provat de compensar la falta de clarividència amb gana i actitud. Ara bé, els homes de Machín, de mica en mica, han recuperat la lluïssor dels primers 45 minuts i novament han posat setge a la porteria d’un Ludogorets que, per fi reconeixible al seu camp, ha trobat en el despertament del seu rival l’aliat adequat per millorar també. Després de la desconnexió dels primers compassos de la segona meitat, els dos equips han trepitjat l’àrea contrària amb intenció, han generat perill i s’han mostrat actius en els metres finals, però com en el primer temps el desencert ha fet triomfar les defenses, que han alçat un mur per foragitar els gols i mantenir l’avantatge ajustat blanc-i-blau fins a l’últim sospir del partit.