Lucy Bronze final Eurocopa 2022

Lucy Bronze, nou fitxatge del Barça per a la temporada 2022-2023, és campiona de l’Eurocopa 2022 amb la seva selecció, Anglaterra. Les popularment conegudes com “lionesses” (lleones), han guanyat per primera vegada aquesta competició tot i haver arribat tres vegades a disputar la final. Han batut la selecció d’Alemanya per 2 a 1 amb gols d’Ella Toone i Chloe Kelly, en un partit que ha acabat amb pròrroga.

Lucy Bronze ha aconseguit un dels triomfs més importants de la seva carrera

La lateral blaugrana Lucy Bronze ha sortit de titular en tots els partits de l’Eurocopa 2022, de fet la seleccionadora anglesa, l’holandesa Sarina Wiegman, ha alineat el mateix equip titular a cada duel de la competició europea. Anglaterra ha aconseguit marcar un total de 22 gols, és la selecció que més gols ha marcat, per 21 gols de la seva selecció rival a la final, Alemanya.

Un partit molt disputat en el que Anglaterra ha colpejat primer

El partit ha estat molt igualat en els 90 minuts, però Anglaterra ha tingut el domini i més ocasions per marcar a la primera meitat. Però no ha estat fins a la segona part que han arribat els gols. Ella Toone, que havia sortit en els segons 45 minuts, ha marcat el primer gol pocs minuts després de saltar al terreny de joc. En el 62, ha rematat amb la cama dreta una assistència de la seva companya Keira Walsh.

Alemanya no ha desistit i ha seguit lluitant per igualar la final. Ho ha aconseguit en el minut 79, quan la jugadora del Bayern de Munic Lina Magull ha engaltat un xut dins l’àrea després d’una gran assistència de Tabea Wassmuth.

El partit ha acabat en taules, 1 a 1, i s’ha forçat la pròrroga. A la segona part de la pròrroga, ha arribat el gol de la victòria de les angleses: Chloe Kelly ha rematat molt a prop de la porteria després d’un servei de cantonada, donant la victòria per 2 a 1 al seu equip, un gol que val una Eurocopa.