L’Olympique de Lió no és un equip qualsevol. Les franceses són l’equip més potent de tot Europa, amb una plantilla carregada d’estrelles i una trajectòria que ni el Barça de Josep Guardiola pot atrapar. Aquesta dècada no hi ha equip que faci ombra a aquestes jugadores. Després de perdre la final de l’any 2010, el 2011 i 2012 van guanyar la Lliga de Campions de manera consecutiva, van perdre la del 2013 i després de quatre finals seguides i un desgast lògic, han tornat a col·locar-se en el lloc més alt del podi del futbol europeu guanyant, altra vegada de manera consecutiva, les Champions dels anys 2016 i 2017. Són, doncs, les campiones actuals, el rival a batre.

Un equip gairebé invencible

Olympique Lió Barça Champions @OL
El potencial de l’Olympique de Lió també es deixa veure a la mateixa Lliga francesa. Malgrat la insistència del PSG en fer un equip potent ( i que va arribar a una final de Champions), les de Lió són campiones de la ronda francesa des de l’any 2007. Més d’una dècada campiones de Lliga, any rere any.

El relleu de Gérard Prêcheur

Olympique Barça Pedros @OL

El seu tècnic anterior, Gérard Prêcheur, va marxar a la Xina després de les dues Copes d’Europa i ara el relleu l’ha agafat Reynald Pedros, jugador mític d’aquell Nantes campió de la Lliga francesa juntament amb noms il·lustres com Patrice Loko i l’exespanyolista Nicolas Ouédec. La poca experiència amb el futbol femení de Pedros i el fet que l’internacional francès es passés cinc anys com a periodista de Canal + abans d’entrenar el femení del Lió, no sembla una llosa ja que l’equip no ha perdut la força que tenien amb Prêcheur.