lliga

El vistiplau per fer el test als jugadors de futbol professionals per saber si tenen covid-19 es retarda. Les noves dates apunten la primera setmana de maig. Sanitat encara no ha autoritzat el protocol de la Lliga i es nega a fer test a persones sense simptomatologia. Els entrenaments s’endarrereixen fins, com a mínim, el proper 11 de maig.

Esperant l’autorització de Sanitat

Tot i que la previsió era tornar el 28 d’abril, finalment, s’haurà d’endarrerir perquè la competició no té l’autorització de Sanitat per fer tests als jugadors per saber si estan infectats pel coronavirus.

L’objectiu és fer tres proves per quan comencin els entrenaments i que els jugadors quedin concentrats durant 15 dies, juntament amb tècnics i empleats del club, a qui també se’ls aplicarà el test. Un dels test també servirà per determinar quins jugadors són immunes a la covid-19 per haver-la passada. En cas de positiu, el jugador passaria a estar en quarantena.

Tot i el pacte de La Lliga, amb la Federació Espanyola de Futbol i el Consell Superior d’Esports, els clubs hauran encara d’esperar per tornar a entrenar fins que el protocol sigui acceptat pel Ministeri de Sanitat.