Hoquei Patins acabar Lliga Europea
@FCBHoquei

L’Associació Europea de Clubs d’Hoquei sobre Patins (EHCA), en la qual, entre altres clubs, hi ha el Barça, ha demanat al Comitè Europeu (World Skate Europe) que se suspengui la Lliga Europea d’aquesta temporada, per la situació actual que es viu amb la crisi del coronavirus.

Vuit dels millors equips d’hoquei sobre patins

L’EHCA és l’entitat que agrupa els vuit millors equips d’hoquei sobre patins del continent europeu. Hi són el Barça, el Reus Deportiu, el Noia, el Liceu i els equips portuguesos de l’Oliveirense, el Porto, l’Sporting i el Benfica. És a dir, vuit dels millors equips europeus.

En el comunicat emès per l’Associació, els responsables dels clubs responen a la petició feta des de la World Skate Europe per la qual volien saber l’opinió dels vuit equips pel que fa al desenllaç de les competicions europees de la temporada 2019-2020. La resposta de l’EHCA és que “s’hauria de donar per finalitzada i deserta la Lliga Europea i que l’Eurocopa de seleccions s’hauria de disputar l’any 2022″.

El comunicat de l’EHCA

El comunicat, dels vuits clubs que formen l’EHCA, està dividit en cinc punts:

  • Tots els clubs viuen en primera persona les conseqüències de la pandèmia del coronavirus i són conscients que s’han de mantenir paralitzades les activitats esportives. A Itàlia i França ja s’han donat les lligues per acabades.
  • Les dates de tornada a l’activitat esportiva són una incògnita. En el cas de l’estat espanyol, seria el 4 de maig per als esportistes professionals, però de manera individual. Altres països com Itàlia i Portugal estan pendents del decret governamental.
  • Entenen que la millor decisió seria donar per acabada i sense guanyador la Lliga Europea 2019-2020, quan encara queda per jugar una jornada de la fase de grups, els quarts de final i la Final Four.
  • També consideren que la competició europea de seleccions s’hauria de disputar l’any 2022. D’aquesta manera, “s’evitaria saturar encara més els jugadors en un calendari que es preveu molt ajustat.