‘Mai no és tard’, Miquel Pucurull [Columna Edicions] 
En Miquel Pucurull té 77 anys i, per aquesta dada al seu DNI, la societat el considera un ancià. Però ell diu que ni ho és ni ho vol ser. Per no rovellar-se mentalment escriu, llegeix i està al corrent del que passa al món. I per no rovellar-se físicament corre al voltant d’una hora i quart cinc vegades a la setmana. El món el considera un vell però ell té clar que no ho és pas. Ha corregut 45 maratons i una gran quantitat de mitges maratons i curses de distàncies diverses.

‘La Frontera Invisible’, Kilian Jornet [Ara Llibres]
Kilian Jornet torna a les llibreries amb un llibre que parteix de la mort del seu ídol, Stéphane Brosse durant la primera de les ascensions del seu nou i ambiciós projecte personal, que consisteix a coronar els cims més emblemàtics del planeta, incloent-hi l’Everest, corrents. A partir d’aquí, descobrirem una història d’aprenentatge vital que ha tingut lloc al Nepal. Un relat humà i en primera persona amb què, juntament amb el Kilian, tots aprendrem a perdre.

‘Rutes amb nens a prop de Barcelona’, Marta García i Gerard Valls [Xplora]
Què fem aquest cap de setmana? On podríem anar amb els nens? Mar, platges, boscos… Us proposem, a través de 25 excursions seleccionades amb molta cura, un viatge per alguns dels paratges naturals més emblemàtics i accessibles que podem trobar prop de la ciutat de Barcelona. En aquesta guia trobareu una recopilació d’algunes de les millors excursions per fer amb nens a menys d’una hora i quart de Barcelona.

‘Barcelona corre’, Pere Bosch [Ajuntament de Barcelona]
En aquest llibre, hi trobareu camins per practicar l’esport als 10 districtes de Barcelona i us plantejarem alguns reptes per a quan ja conegueu la ciutat de punta a punta. Les rutes han estat dissenyades amb els criteris més amplis: n’hi ha per a tots els gustos i per a tots els nivells, des dels debutants fins als més experimentats. .

‘La volta al món en 80 maratons’, Arcadi Alibés [Cossetania] 
En aquest llibre hi trobareu un repàs de la trajectòria maratoniana d’Arcadi Alibés i, al mateix temps, una guia molt útil per a maratonians viatgers. S’hi descriuen els 80 escenaris on l’autor ha corregut mentre feia la volta al món. Ha acumulat 130 maratons, entre les quals hi ha les més importants del planeta, com són Nova York, Boston, Chicago, Londres, París, Berlín i Tòquio, però també moltes d’exòtiques, com l’Illa de Pasqua o l’Antàrtida, i desconegudes, com Glimmen o les Illes Verges.

‘Anglada”, Elisabeth Vergés [Desnivel]
Biografia del més destacat i significatiu precursor de l’alpinisme de dificultat i de les expedicions extraeuropees al nostre país, en Josep Manuel Anglada. Va ser el primer a aconseguir, amb primeres ascensions absolutes i noves rutes, cims de sis, set i vuit mil metres d’altitud. Aquest llibre relata des de la seva infància i joventut a la Barcelona de la postguerra, la seva etapa d’estudiant a Anglaterra i Alemanya i els seus primers passos dins l’espeleologia i escalada.

‘L’Estadi de Montjuïc’, Juio Pernas i JM Surroca [Fundació Barcelona Olímpica] 
Tota la història de l’Estadi Olímpic de Montjuïc des de la construcció el 1929, amb motiu de l’Exposició Internacional de Barcelona, passant pel 1989, quan va ser reinaugurat amb motiu de la Copa del Món d’Atletisme, tres anys abans dels Jocs, i va ser testimoni de les cerimònies d’inauguració i de cloenda dels Jocs Olímpics del 1992, fins a l’actualitat.

‘Confessions d’un culer defectuós’, Sergi Pàmies [La Butxaca] 
Una mirada original sobre l’equip de les nostres vides. Una història d’una conversió sentimental. Alternant reflexions i records, Sergi Pàmies analitza els orígens atzarosos del seu barcelonisme com un pretext per desplegar un punt de vista particular i original.

 

‘Manuel Vázquez Montalbán: Barça, cultura i esport’, Jordi Osua [Base]
Manuel Vázquez Montalbán va saber compaginar la seva afició barcelonista amb la reflexió sobre el futbol en general i sobre el Barça en particular. Els seus escrits van donar a conèixer el club i el seu significat simbòlic per tot el món. La present obra és una recopilació d’articles que permeten repassar la història del FCB des del punt de vista montalbanià, així com entendre les claus del seu valor extraesportiu.

‘La història de John Carlos’, John Carlos i Dave Zirin [Sembra]
La imatge de John Carlos i Tommie Smith amb els punys alçats al podi del Jocs Olímpics de Mèxic 1968 és tota una icona global. Un símbol de lluita que continua tan viu com el primer dia. Però qui eren John Carlos i Tommie Smith? Per què els millors atletes del món van prendre partit amb aquest acte polític de repercussió mundial? Quines van ser les brutals conseqüències que van patir? Pròleg d‘Oleguer Presas.

‘RCD Espanyol. Història d’un sentiment, Héctor Oliva [Base]
Si quan veus passar un cotxe amb l’escut del periquito et gires per veure la cara que fa el conductor, no ho dubtis: aquest llibre va dirigit a tu! Saps que un parell de vegades vam estar a punt de guanyar la Lliga? Què tenim en comú amb l’Arsenal i el Benfica? Qui és el màxim golejador de la historia perica, Maranon o Tamudo? Saps que molt abans del Tamudazo li vam donar en safata una Lliga al Barcelona… i no ho va aprofitar? Saps que l’Espanyol va organitzar el primer partit de futbol femení que es va disputar a Espanya?

‘Tot Messi’, Jordi Puntí [Empúries] 
Leo Messi ens ha fet feliços molt sovint i aquest llibre és un intent d’arrodonir i prolongar aquesta felicitat. Jordi Puntí captura en paraules la bellesa en el joc, la voracitat, el geni i l’obsessió d’un futbolista que ha estat comparat amb Mozart o Picasso. La seva figura és al centre de cadascun d’aquests textos, des del primers gols quan era un nen a Rosario fins a la manera de xutar les faltes, de la rivalitat amb Cristiano Ronaldo a la relació amb els companys del Barça.