El Llagostera ha superat el Portugalete per 2 a 0 en l’anada de l’eliminatòria de campions del play-off d’ascens a Segona B. El conjunt dirigit per Oriol Alsina ha fet dues dianes a la primera meitat per deixar tocat el seu rival a falta de només 90 minuts per disputar. Aquest triomf apropa indirectament la salvació de la UE Sants, ja que només necessita que un equip català aconsegueixi l’ascens a 2a divisió B per materialitzar-la.

L’equip gironí ha rebut el campió del grup IV de la Tercera Divisió, el que correspon al País Basc. El Portugalete, un dels rivals més durs d’aquests play-off, havia estat campió de Lliga dues jornades abans del previst i va aconseguir sumar 86 punts a la fase regular sense perdre ni un sol partit com a local.

Precisió local als metres finals

La primera meitat ha començat amb poc futbol i molt desplegament físic. Els desplaçaments aeris han estat habituals durant el primer quart d’hora, com també ho han estat les faltes. Amb el pas dels minuts, els dos equips s’han anat estirant i han aparegut tímidament. El Llagostera ha fet el primer en una assistència magistral de Moussa amb l’exterior, l’ha recollida Crespo per batre Mediavilla en l’u contra u.

Ja al tram final de la primera, el partit ha embogit. Crespo ha estat a punt de signar el seu doblet particular a l’inventar-se una volea, Marcos ha hagut de desviar a córner un bon cop de cap visitant i Aimar ha fet el 2 a 0 recollint un refús dins l’àrea. El 3 a 0 no ha arribat de miracle després d’una nova errada defensiva del Portugalete que Mediavilla ha pogut desviar miraculosament.

Poc futbol i molts duels

El Portugalete ha sortit endollat a la represa i ha pogut fer el 2 a 1 en un servei de cantonada molt enrevessat. El Llagostera no s’ha arronsat pas i, tot i no oferir la mateixa imatge que a la primera part, ha aguantat les escomeses visitants. Els bascs ho han tornat a provar per mitjà d’Arbeloa, però el seu xut llunyà ha marxat fregant el pal esquerre de la porteria defensada per Marcos.

El partit ha tornat a entrar en una dinàmica constant de pilotes dividides i segones jugades que ha endurit l’últim tram de l’enfrontament. De fet, Pol Gómez ha vist la vermella directa per tallar un contraatac del Portugalete amb una entrada duríssima. Ja, a l’últim minut de l’afegit, els bascs han tingut la darrera opció de fer el 2 a 1, però, de nou, Marcos ho ha evitat. Amb aquest gran resultat, el Llagostera fa una passa de gegant per aconseguir l’ascens el pròxim cap de setmana a terres basques.