El Lima Horta va guanyar el Grasshoppers holandès amb un contundent 64 a 49 gràcies a una gran segona part de les noies entrenades per Sergio Manzano. Les hortenques s’emporten la primera edició del campionat, del qual han estat les amfitriones.

El Lima Horta organitza el primer Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona

El Lima Horta ha estat l’amfitrió del primer Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de bàsquet. El club barceloní és una de les entitats que més ha apostat pel bàsquet femení des dels seus inicis, ara ja fa 30 anys. És per això que, encaparrats per aconseguir més visibilitat i internacionalització de l’esport, han volgut organitzar un torneig coral amb vocació de futur el darrer cap de setmana de l’any.

Les convidades d’aquesta primera edició han estat les noies de l’equip escocès del Caledonia Pride, de la Universitat d’Edimburg, les campiones holandeses del Solar Systems Grasshoppers i les catalanes del Club Joventut Esportiva de Terrassa.

Divendres, 28 de desembre, es van jugar les semifinals entre els dos equips europeus, de les quals van sortir guanyadores les holandeses . Dels dos equips catalans en van sortir finalistes les noies del Lima Horta.

Tercera plaça per a les escoceses i quart lloc per a les terrassenques

El tercer i quart lloc s’han decidit abans de la final i n’han resultat guanyadores les noies de l’equip de la Universitat d’Edimburg. Les escoceses han estat força superiors a les de Terrassa i s’han imposat per un resultat final de 64 a 51.

El Lima Horta, primer guanyador del Trofeu Ciutat de Barcelona

La final entre l’holandès Solar Systems Grasshoppers i el Lima Horta ha començat travat, amb poca efectivitat dels dos equips sota el cèrcol. El primer quart ha acabat amb un resultat d’11 a 16 favorable per a les visitants.

Les noies de Sergio Manzano s’han anat trobant cada vegada més còmodes sobre la pista, i a la meitat del segon quart han aconseguit remuntar la diferència de cinc punts, que arrossegaven des de l’inici, i han igualat el marcador a 19 punts.

Al descans s’ha arribat amb un ajustat 24 a 27 que deixava el partit obert a la segona part.

En el tercer quart per primera vegada s’ha posat per davant el conjunt barceloní i ha canviat el sentit del partit. Eliana Soriano, una de les destacades, s’ha carregat l’equip a l’esquena i amb un reguitzell de cistelles i assistències ha marcat la diferència.

El final del període ha acabat amb un 44 a 41 favorable per a les hortenques.

Els darrers 10 minuts ja no han tingut més història. El Lima Horta ha seguit dominant i fent el seu millor bàsquet. A cinc minuts per al final, les barcelonines han arribat a la màxima diferència amb 13 punts per sobre de les seves rivals, que encara no havien anotat cap cistella en aquest temps. El marcador final ha estat de 64 a 49 i el Lima Horta s’ha proclamat campió del primer Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona.

És el primer títol del nou projecte que lidera Sergio Manzano, l’entrenador des de fa tres mesos del conjunt barceloní que juga a la Lliga Femenina 2. Amb aquesta nova etapa espera aconseguir molts èxits, i l’objectiu d’arribar a la Primera Divisió del bàsquet femení.