L’handbol Poblenou ha fet història i ha pujat per primera vegada a la Primera Divisió Nacional. Els blanc i negres cerquen 15.000 euros desesperadament per afrontar amb garanties la nova categoria.

Arrasate, Euskadi. L’Handbol Poblenou disputa la fase d’ascens a la Primera Divisió Nacional. Els rivals són equips experimentats i molt físics, el Calasancio de Logronyo, l’Iruñea de Pamplona i l’Arrasate de Guipúscoa. Els barcelonins són l’equip més tècnic, tenen jugadors de molta vàlua i molt poc a perdre. Primer partit, guanyen 35 a 34 als de La Rioja. Segon partit, la clau de l’èxit, l’Handbol Poblenou supera els organitzadors de la fase d’ascens per 28 a 26. I el dia definitiu, amb un empat n’hi ha prou per aconseguir tocar el cel. I el toquen, 25 a 25 contra l’Iruñea. El Poblenou, club fundat l’any 1999, ha fet història. La temporada que ve jugarà en la tercera categoria estatal. Però per poder-ho fer amb certes garanties calen diners. El pressupost s’ha de duplicar. Necessiten 15.000 euros i estan disposats a pentinar tot el districte per aconseguir quedar-se entre els millors. Hem parlat amb l’entrenador i coordinador tècnic Marc Urarte i amb el jugador i president Isaac Ferrer. Transmeten il·lusió, mereixen les ajudes, la primera, la del consistori.

Un equip de barri

El Poblenou és un club molt peculiar, quan es parla amb els jugadors, amb el tècnics o amb el directius, tots estan orgullosos de ser un equip de barri i volen que el gruix de la plantilla sigui de la seva zona d’influència. Cal ressenyar que a través del Fan Club Catalunya s’han  agermanat amb el mític Sankt Pauli,