MANEL EIXIMENO, director del Centre de Recursos Educatius de l'ONCE "Per les persones cegues i, concretament per als nens i nenes amb una greu discapacitat visual, tot el que és la psicomotricitat, tot el que es pot adquirir mitjançant l'esport és molt important, perquè no només ens ajuda en el desenvolupament global, sinó que, a més a més, també es potencien molt les relacions socials, una cosa que per als nens i per als joves és molt important."

Si una persona té ganes de practicar esport no hi ha cap discapacitat que ho impedeixi. Els alumnes del Centre de Recursos Educatius de l’ONCE aquest divendres ens n’han donat un exemple. Més de 140 nens cecs i discapacitats visuals han participat aquest divendres a la 22a edició de la Festa de l’Esport a la seu de l’entitat a Barcelona.

L’objectiu de l’activitat és fomentar la pràctica esportiva entre els alumnes amb discapacitat visual i ensenyar-los els diferents esports que poden practicar. Futbol, “goalball” (esport específic per a persones amb discapacitat visual), atletisme, judo o fins i tot jocs de taula, han estat alguns dels esports que han pogut practicar.