Un total de 486 nedadors de 98 països, són els qui durant el dia d'avui i el de demà lluitaran per obtenir les millors marques i pujar al podi en cadascuna de les modalitats. Entre ells 6 campions del món, 7 d'Europa i els millors nedadors espanyols, com per exemple Mireia Belmonte i Erika Villaecija. Per a les dues esportistes catalanes és una bona prova per preparar-se per als Mundials del mes de juliol a Xangai. ERIKA VILLAÉCIJA "La semana pasada estuve nadando una copa de Europa de aguas abiertas tambien y entonces es como una prueba porque como mi intención es en Shangai nadar aguas abiertas y piscina pues con una semana de descanso que es lo que hay, pues asi voy haciendo pruebas y la verdad es que contenta." MIREIA BELMONTE "Estic molt cansada però bé espero que després anire baixant la intensitat i a Xina arribaré amb molta forma." En canvi els nedadors com Rafa Muñoz i Alan Cabello que no tenen marca per als mundials d'aquest estiu, ja comencen a pensar en l'estiu de 2012, els Jocs Olímpics de Londres. ALAN CABELLO "Estem preparant el final de temporada però ja amb la vista completament posada en la temporada que ve. Que al març és quan es decidirà tot perquè tornarem a tenir una oportunitat per fer la mínima i hem de començar a entrenar ja de cara al març per aconseguir fer la mínima i ser als Jocs."

Les catalanes Mireia Belmonte i Carla Dasca han completat el podi a més de guanyar l’or i el bronze, respectivament, als 400 metres estil. Avui, es tancarà aquest certamen on ha participat l’elit de la natació mundial.

Medalles de plata

El rècord del món en 50 metres papallona, l’espanyol Rafa Muñoz, va començar bé però va acabar en segon lloc després del sudafricà Rolan Schoeman. Qui també es va haver de conformar amb una plata va ser Marina García als 200 metres braça, per darrere de la japonesa Suzuki Satomi.