El calendari de la Lliga se sortejarà el 4 de juliol
@FCBarcelona

Leo Messi ha aconseguit la seva sisena Bota d’Or després d’haver marcat 36 gols aquesta temporada. L’argentí ha sumat dos gols més que en la campanya anterior. Amb aquest títol Messi segueix sent més líder en el rànquing de la Bota d’Or.

L’argentí ha marcat 36 gols a la Lliga

El jugador blaugrana Leo Messi s’ha proclamat guanyador de la sisena Bota d’Or gràcies als 72 punts rebuts per part de la UEFA, producte dels 36 gols que ha marcat en els 34 partits de Lliga que ha disputat amb el Barça. L’únic jugador que ha pogut seguir el rastre de l’argentí ha estat el francès Kylian Mbappé, que finalment no ha estat capaç d’igualar el registre golejador de Messi. El francès s’ha quedat a tres gols del blaugrana. L’argentí ja havia estat el guanyador del premi en cinc campanyes anteriors (2009-10, 2011-12, 2012-13, 2016-17 i 2017-18). Amb aquesta Bota d’Or, Leo Messi, en treu dos al seu perseguidor immediat, que és Cristiano Ronaldo i que té quatre Botes d’Or.

Quins criteris segueix la Bota d’Or?

La Bota d’Or és el premi que s’entrega al màxim golejador de les lligues europees mitjançant un sistema de puntuació en el qual es premien amb major o menor quantitat de punts els gols aconseguits, depenent de la Lliga en la qual competeixi el jugador. Els criteris de puntuació que se segueixen per establir el palmarès són els següents:

  • dos punts per cada gol a les Lligues alemanya, espanyola, anglesa, italiana i portuguesa.
  • 1,5 punts per cada gol a les Lligues francesa, belga, búlgara, txeca, austríaca, escocesa, grega, croata, holandesa, noruega, israeliana, sèrbia, russa, polonesa, ucraïnesa, suïssa i turca.
  • un punt per cada gol en les Lligues armènia, andorrana, albanesa, azerbaidjanesa, bielorussa, bosniana, danesa, eslovaca, xipriota, eslovena, estoniana, finlandesa, feroesa, georgiana, gal·lesa, hongaresa, irlandesa, islandesa, kazakh, letona, lituana, luxemburguesa, maltesa, macedònia, moldava, montenegrina, nord-irlandesa, romanesa i sueca.