LaLigaSports Cup 1a Edició 2019
@TeoTovar

LaLigaSports Cup celebrarà la seva primera edició a l’Estadi Joan Serrahima el proper 3 d’agost. Així ho va fer saber la Real Federació Espanyola d’Atletisme el 24 d’agost, confirmant el naixement d’una nova competició mixta d’atletisme.

En aquesta primera edició participaran un total de sis equips: CA Playas de Castellón, FC Barcelona, Unicaja Jaen Paraíso Interior, AA Catalunya, Grupompleo Pamplona AT i Lleida UA.

Format de la competició

El programa complet de proves es dividirà en dues categories, una de femenina i una altra de masculina. La primera disposarà de 200 metres, 800 metres, 400 tanques, salt de perxa, longitud, disc i javelina. La categoria masculina tindrà les següents disciplines: 100 metres, 400 metres, 110 tanques, salt d’altura, triple, pes, martell i 5.000 metres marxa. A totes aquestes proves cal afegir-hi tres proves de relleus mixtes de 2 x 1.500 metres, 4 x 100 metres i 4 x 400 metres.

La RFAE va explicar el sistema de puntuacions que seguirà la competició. El primer classificat de cada prova guanyarà sis punts i l’últim en sumarà un. Com a premi, els tres primers clubs classificats rebran premis de 4.000, 2.500 i 1.000 euros.

LaLigaSports Cup oferirà més intents

Els atletes participants a les proves de salts verticals tindran un màxim de vuit intents totals que podran repartir com considerin més apropiat. Els saltadors horitzontals i els llançadors tindran tres blocs o rondes (Q1, Q2 i Q3) amb dos salts a cada un. L’últim classificat de cada ronda quedarà eliminat, i aquells que arribin a la Q3 hauran tingut l’opció de fer sis intents en total.