L’Albert Navarro va decidir fa temps no quedar-se de braços plegats davant el que ell considerava una injustícia. Els seus dos fills bessons autistes tenien dificultats per poder practicar esport i va plantejar-se el repte de córrer sis maratons. L’objectiu, juntament amb la Fundació Aprenem, és recaptar diners perquè en Pau, en Jaume i tants altres puguin fer el que més els agrada.

Chicago, Boston, Londres, Berlín, Tòquio i Nova York. Són les ciutats que acullen les maratons més cèlebres de tot el món i les que tot maratonià somnia córrer algun dia. El barceloní Albert Navarro ha convertit la seva passió en un repte; un repte que va molt més enllà de metes i cronòmetres, i que va començar fa cinc anys.
L’Albert és el pare d’en Pau i en Jaume, dos bessons amb autisme. Les dificultats que va experimentar perquè els seus fills poguessin fer esport el van motivar a començar aquesta campanya amb l’associació Aprenem. De moment, ja ha aconseguit recaptar més de 20.000 €.
Ara en Jaume i en Pau fan pràcticament de tot: natació, futbol… i també s’interessen per la passió del seu pare, l’atletisme. I ho fan sabedors de les dificultats que comporta.
El treball que hi ha darrere d’aquest repte és immens. La recompensa, però, val la pena. I, més enllà de complir el somni de qualsevol maratonià, l’Albert sap que l’experiència el marcarà en molts altres aspectes.
Només li queden dues ciutats per conquerir: Tòquio i Nova York. La capital japonesa espera l’Albert… I en Jaume i en Pau, des de casa, seguiran l’aventura del seu pare. Esperaran que torni per poder sortir a córrer amb ell novament i així donar-li ànims per completar el repte.