Parlar de Laia Palau és parlar d’una llegenda del bàsquet. A casa nostra i a tot l’estat espanyol. Per començar, perquè és un exemple de longevitat esportiva. El 10 de setembre farà 41 anys i ja suma 24 temporades a l’elit. Aquest estiu afrontava els quarts Jocs Olímpics després dels d’Atenes 2004, Pequín 2008 i Rio de Janeiro 2016 i es preveia que fos la jugadora de bàsquet més veterana en disputar uns jocs. L’ajornament l’ha “obligat” a continuar en actiu un any més per mirar d’aconseguir aquest rècord.

Laia Palau, la més internacional

Laia Palau té el rècord d’internacionalitats amb Espanya. Suma 298 partits, més que cap altra jugadora. També el de medalles, amb un total de 12. Una de plata en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, plata i bronze en Mundials i tres ors, una plata i cinc bronzes en europeus. En competicions de club també té un ventall de títols: dues eurolligues i 13 lligues estatals, a Espanya, França, Polònia i la República Txeca.

Laia Palau Unir Girona Universitari Barcelona

Els origen de Laia Palau

Laia Palau va néixer a Barcelona i es va formar al Joventut les Corts per després passar pel Safa Claror fins arribar a l‘Universitari de Barcelona, club amb el qual va debutar a Primera Divisió. D’allà va marxar a França per tornar a Espanya, a València, on va jugar al Godella, també conegut com Ros Casares, equip amb què va aconseguir cinc lligues i una Eurolliga. Després va passar per Polònia i la República Txeca abans de tornar a la lliga espanyola per jugar amb l’Uni Girona, el seu club actual.