Abans de començar el partit, el FC Barcelona ha volgut agrair la tasca de la doctora de la UE Santboiana, Maria Tresa Marlet. Marlet va atendre Nugo Shengelia quan el jugador del Barça es va lesionar en un partit de pretemporada entre els de Sant Boi i els blaugrana. Si no l’hagués atés el jugador podria haver perdut molta mobilitat corporal.
Pel que fa al partit, el derbi que s’ha viscut al Baldiri Aleu de Santboi ha estat molt emocionant. L’equip local, la Santboiana, s’ha acabat imposant per un ajustat 32 a 24 al Barcelona, que tot i la derrota ha plantat cara a un dels favorits de la categoria.
Als quatre minuts, Héctor García ha aconseguit el primer assaig. Els blaugrana s’han avançat en el marcador gràcies a aquesta jugada de força. Però la Santboiana ha reaccionat i abans del descans ha aconseguit dues marques deixant un clar 19 a 7. A la represa, el Barça ha marcat el ritme del partit, tot i que, Afa Tauli ha aconseguit un altre assaig per als de Sant Boi. Els homes de Tomy Garcia, però, hi han respost i Lucas Belgrano i Juan Cruz han sumat dues anotacions seguides i han ajustat el marcador, 24 a 21. Héctor García ha fet tornar la calma a la Santboiana amb el segon assaig del partit. Bautista Güemes ha transformat un cop de càstig per als blaugrana que ha retornat l’emoció al partit, 29 a 24. Però a l’últim minut la Santboiana ha anotat i ha sentenciat l’enfrontament.