CARLA CASALS, nedadora paralímpica "Estem ja a la recta final de la preparació dels Jocs. La veritat és que han sigut quatre anys molt intensos. O sigui, jo vaig acabar Pequín, vaig quedar quarta i vaig prometre'm a mi mateixa que no hi tornaria a quedar. I llavors han sigut quatre anys realment de treballar tot el que jo creia que podia millorar per arribar a Londres en les millors condicions possibles." JESÚS COLLADO, nedador paralímpic "Entrenamos doble sesión todos los días. Dos horas de agua por la mañana, una de físico, i dos horas de agua por la tarde más estirar y complementos." "Para estas yo quiero oro. Por pedir... Yo quiero oro, otra cosa es que cada vez es más difícil conseguirlo, hay que ser conscientes de ello. Pero la ilusión es de preparar el oro, intentar ganar y si no se consigue, pues por lo menos estar en medallas." JÚLIA CASTELLÓ, nedadora paralímpica "Vaig acabar fa un any la teràpia ocupacional i m'hauria encantat posar-me a treballar però bé, quan només queda un any per als Jocs i vaja vaig considerar que potser era millor dedicar-me realment al que estava preparant des de feia tant temps." "Fa sis anys que estic aquí i la veritat que la preparació per qualsevol tipus de competició és fantàstica en el sentit que tens tot al teu abast i també et faciliten molt les coses si estàs estudiant o treballat i t'ajuden molt, no?"

La flama Olímpica es va apagar a Londres, però l’esport continuarà a la capital britànica amb els Jocs Paralímpics. La delegació espanyola vol intentar superar les 31 medalles que van aconseguir a Pequín el 2008 i que la va convertir en la sisena potència mundial en aquest esport.

Els nedadors fa quatre anys que treballen per arribar en condicions òptimes als Jocs. Al CAR ho han fet en dobles sessions d’aigua més una de gimnàs i complementació per intentar aconseguir el seu somni de medalla.