Si córrer una marató ja suposa un esforç considerable, imaginar de fer-ne cinc de consecutives i al desert sembla una autèntica bogeria. El Rafa Pérez s’ha proposat superar aquest repte, una prova coneguda com la 5 Desert Marathons, que es disputarà del 23 al 27 d’octubre al Marroc. Aquest atleta popular ha hagut de compaginar entrenaments amb la vida laboral i personal i sembla que, de moment, se n’ha sortit. A més a més, hi afegirà una causa solidària.

De ben segur que molts aficionats a les curses populars han vist alguna vegada el Rafa Pérez, que sempre es col·loca a primera línia de sortida. No és un atleta d’elit, però té marques destacades: 35 minuts en 10 quilòmetres o 2 hores 55 minuts en marató. Ara busca reptes nous i la distància de Filípides se li ha quedat curta.

5 Desert Marathons

Per aquest motiu s’enfronta amb cinc maratons consecutives al desert del Marroc del 23 al 27 d’octubre, una prova coneguda com la 5 Desert Marathons. Això ja suposa un esforç considerable per a qualsevol atleta, però encara ho és més si es tracta d’un atleta popular que ha de compaginar els entrenaments, molts, amb la feina i la vida personal.

No serà fàcil superar els 211 quilòmetres -5 maratons exactes-, tot i que depenent del dia les etapes poden ser de 25 quilòmetres fins a 52. Per fer-ho, el Rafa ha fet setmanalment 150 quilòmetres de mitjana com a mínim, tot i que hi ha hagut setmanes que n’ha superat els 200.

Adaptació al medi

Per a un atleta acostumat a fer curses urbanes, canviar el terreny per la sorra del desert pot suposar un autèntic calvari si no es prepara amb tot luxe de detalls. És per aquest motiu que haurà de portar material específic, com polaines per evitar que entri molta sorra a la sabatilla, armilla amb bidons d’aigua o fins i tot uns mitjons específics per evitar  nafres als peus.

Objectiu solidari

El Rafa Pérez no té patrocinadors i pagarà de la seva butxaca totes les despeses d’aquesta aventura. A més a més, correrà la cursa amb un objectiu solidari, col·labora amb Albert Navarro i l’Associació  Aprenem  que pretén apropar l’esport als nens autistes.  D’altra banda, també aprofitarà el viatge per aportar als nens del Marroc més desfavorits material didàctic.