El Club Esportiu Europa fa temps que demana un canvi de la gespa del camp municipal Nou Sardenya. La data per fer aquesta actuació ha anat ballant en el calendari i, finalment, la substitució del terreny de joc es farà a l’estiu del 2022. Pels escapulats aquest termini és massa tard, creuen que l’estadi no està en condicions per jugar i la renovació s’hauria de fer ja.

Canvis en el calendari per la covid-19

L’estiu passat estava previst substituir la gespa del Nou Sardenya. A causa de la pandèmia, es va decidir endarrerir un any l’actuació. El problema és que a uns mesos de començar la substitució, el canvi del terreny de joc s’ha posposat de nou un any més, fins a l’estiu del 2022.

La notícia ha indignat els jugadors del Club Esportiu Europa que creuen que el camp requereix una actuació urgent. “Quan et diuen que és fins i tot 2023 o 2022 jo crec que això ja té un límit, perquè sí que podem acceptar aguantar un any pel tema de la covid, però ja més temporades quan la gespa ja fa un parell d’anys que s’hauria de canviar crec que no s’ha de permetre“, explica Àlex Cano, el capità del CE Europa.

Camp Municipal Nou Sardenya

Un terreny insegur per jugar

Ja fa temps que l’Europa denuncia el mal estat de la gespa, també de l’estadi en què s’han fet millores estructurals. De fet, el club ha intentat millorar alguns dels punts més malmesos, però el capità del primer equip masculí assegura que és molt difícil entrenar-se i jugar en aquestes condicions sense lesionar-se, a més, explica, que a les zones de l’àrea és impossible marcar el camí de la pilota i quan plou s’omple de bassals d’aigua. Assenyala que “hi ha espais sense gespa, que això és molt perillós en un futbolista que juga amb botes de tacs“.

És una vergonya, hi ha moltes zones del camp on no pots fer dues passes, perquè la pilota bota fatal i si tens mala sort com han tingut alguns companys, tenen lesions molt greus de cinc o sis mesos sense poder jugar”
Àlex Cano, capità del CE Europa

Demanen el canvi de gespa aquest estiu

Amb aquesta situació, el camp del Nou Sardenya, asseguren, no és un espai segur per als 850 jugadors de les diferents categories i l’escola que hi ha cada setmana. Per això, la plantilla escapulada reclama que s’hi pugui jugar en condicions com més aviat millor.

Demanen a l’Ajuntament que avanci a aquest estiu l’obra, per això esperen que a la propera reunió amb l’Institut Barcelona Esports es prioritzi la situació del camp de l’Europa.