Estadi Olímpic Lluís Companys Barça FC Barcelona
Foto: FC Barcelona

Les restriccions anunciades per la Generalitat quan es decreti la fase d’emergència per la sequera a Catalunya afectaran també els grans clubs de futbol, com el Barça o l’Espanyol. Així, segons ha explicat el Departament d’Acció Climàtica a betevé, els jugadors de grans equips també s’hauran de sotmetre a aquestes limitacions. Ara bé, si primer s’ha arribat a pensar que no es podrien dutxar als vestidors en cap cas, ara, la Generalitat ha matisat que les restriccions de les dutxes dependran de cada club.

Objectiu, no superar els topalls

Vist l’enrenou generat per aquesta qüestió, el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha comparegut per aclarir en quins casos s’hauran de tancar les dutxes. Ha recordat que quan s’entri en emergència per sequera estarà prohibit reomplir piscines o regar camps esportius. Afegeix que, aleshores, els equipaments tindran dues opcions: deixar de regar i reomplir les piscines, o bé seguir fent-ho però compensant aquesta pèrdua d’aigua tancant les dutxes. Ara bé, quan i com s’han de tancar aquestes dutxes? Això, diu Mascort, serà una decisió que hauran de prendre els equipaments esportius.

Així, els responsables de cada equipament podrien decidir tancar les dutxes pels entrenaments i obrir-les pels partits, fer-ho per dies, o fins i tot per hores. El govern no es posarà en això sempre que es respectin els topalls.

Ni Barça ni Espanyol han rebut cap comunicació

Sobre aquesta qüestió, tots dos clubs han explicat a betevé que no han rebut cap comunicació oficial per traslladar-los la mesura. Eviten, per tant, pronunciar-s’hi fins que no tinguin tota la informació. Ara bé, des de l’Espanyol recorden que la Ciutat Esportiva Dani Jarque treu aigua d’un pou i utilitza aigües freàtiques, de manera que esperen que els seus jugadors i els provinents de clubs rivals sí que es puguin dutxar als vestidors.

Catalunya, en emergència aquest gener

La prohibició entrarà en vigor quan es decreti la fase d’emergència. Aquesta situació es produirà previsiblement aquest gener, si no plou abans. Aquest escenari inclou una altra reducció del consum d’aigua que afectarà totes les activitats i també la ciutadania.

Tres estadis de la fase d’emergència

Dins de l’emergència hi ha tres estadis diferents. En un primer, el topall màxim és de 200 litres per persona i dia; en el segon, de 180 litres i, en el tercer, el més restrictiu, de 160 litres. El govern també preveu que en alguns punts es redueixin els cabals ambientals dels rius, i s’ajornaran l’obertura d’activitats que comportin un ús intensiu d’aigua en qualsevol àmbit.

Comparteix a: