Polèmica al Club Esportiu Júpiter. Les jugadores del primer equip de l’entitat gris-i-grana han denunciat a través d’un comunicat a xarxes socials la desaparició de l’equip de cara a a la propera temporada. Segons denuncien les futbolistes, ha estat la directiva del Júpiter qui “ha optat per eliminar el primer equip femení”. Les jugadores del Júpiter consideren “inacceptable” aquesta decisió, que etiqueten d’ “injusta i descoratjadora”.

En un comunicat unànime de tot el primer equip femení del CE Júpiter, les futbolistes acaben demanant a la directiva que presideix Salvador Franco que reconsideri la seva decisió. Hores després del comunicat de les futbolistes, el Júpiter ha fet una nota oficial al respecte en què ha explicat que la decisió de prescindir del primer equip femení ha estat “complicada i difícil de prendre” i que “no es tracta d’una qüestió de gènere sinó de viabilitat de cara a la temporada que ve”.

Les jugadores del Júpiter demanen una reflexió a la directiva

En el comunicat les jugadores expliquen que des de l’inici de la pretemporada, l’agost del 2023, la situació que han viscut ha estat complicada, ja que vam començar la temporada sense entrenador definit, sense planificació i amb manca d’interès evident per part del club cap al nostre equip”. Argumenten que “tot el nostre esforç i dedicació han estat en va“. Després, segons es diu en el comunicat, la directiva “ha optat per eliminar el primer femení“. En aquest sentit diuen que ha estat “un cop devastador”.

Més endavant les jugadores denuncien que “és inacceptable que, en ple segle XXI, equips amb una llarga història com el nostre encara no comprenguin la importància de la igualtat de gènere en l’esport“. I fan una crida a la directiva “perquè reflexioni sobre les seves decisions i consideri les conseqüències”. Per acabar, volen deixar clar que “el futur del futbol femení depèn d’un canvi profund en la gestió i l’adopció de polítiques que realment donin suport a la igualtat i el desenvolupament esportiu de les dones per part de clubs com el Júpiter”.

El comunicat íntegre de les jugadores