Barça bàsquet Mirotic
@FCBbasket

El Barça de bàsquet haurà de jugar el tercer partit per classificar-se per a les semifinals de la Lliga Endesa. Els blaugrana s’han vist superats per la intensitat del Joventut i han perdut a l’Olímpic de Badalona per 72 a 63. El passi es decidirà aquest dissabte al Palau.

Sobrepassat per la Penya

Cara o creu? El Barça ha arribat al tram decisiu de la temporada amb dues versions oposades. La de les semifinals de l’Eurolliga i la de la final. Si al primer partit de la sèrie contra la Penya va tocar la cara, al segon ha tocat la creu. Com a mínim durant el primer quart blaugrana, que ha estat per oblidar amb uns paupèrrims cinc punts en set minuts. Si a la poca efectivitat blaugrana sumen una defensa tíbia, una Penya molt més intensa i un Ferran Bassas endolladíssim (vuit punts al primer quart), el resultat ha estat un (23-13) que ha deixat el partit molt complicat. I encara sort, perquè el Joventut ha arribat a manar de quinze en mig del desconcert blaugrana.

Millora defensiva

Jasikevicius ha posat les piles als seus homes i Bolmaro ha estat el màxim exponent de la pujada de la intensitat defensiva. Una millora que ha aturat la sagnia però no ha ajudat a veure la cistella més gran. La línia de personal ha ajudat els blaugrana davant uns badalonins tan agressius en defensa que s’han carregat ràpid de faltes i que han fet només un punt en cinc minuts. El Barça ho ha aprofitat i ha anat minat la diferència fins a un únic punt (25-24) però el Joventut ha fet la molla i ha tornat a eixamplar la distància fins al 31-27 del final del segon quart.

El Barça rema però no arriba

El Barça ha arribat a empatar però un parcial de 7-0 ha obert una mini escletxa (38-31). Els blaugrana han remat per reduir-la però una tècnica de Davies i la posterior cistella badalonina han posat els de Saras a vuit punts novament. En part, perquè les faltes personals que abans xiulaven a la Penya, li han començat a xiular als barcelonins. Bolmaro, amb un triple i una assistència a Mirotic, ha tornat a endollar el Barça al matx (49-44) per arribar a l’últim quart amb opcions. La batalla física no s’ha aturat durant els últims deu minuts i cada cop que els blaugrana s’apropaven, tornava la molla de la Penya. Tan bon punt es posaven a un punt com a vuit en un tres i no res (60-52). Bassas, amb 5 de 8 en triples, ha castigat un equip a qui li ha mancat encert i que s’ha vist superat per una defensa aferrissada del rival. Finalment, els aficionats que han entrat a l’Olímpic de Badalona han pogut gaudir de la victòria per 72 a 63 de l’equip de Carles Durán i tot es decidirà dissabte al Palau.