L’expresident del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu ha emès un comunicat en el qual ha volgut defensar-se de la “due diligence” que va encarregar la junta directiva actual, encapçalada per Joan Laporta.

Bartomeu, en nom de la junta directiva que va presidir, ha volgut fer “públiques una sèrie de puntualitzacions que considerem necessàries, dirigides als socis del nostre club, veient els últims esdeveniments com la presentació de la liquidació de l’exercici 2020-21 i de la pròxima celebració de l’assemblea, prevista per a aquest diumenge, 17 d’octubre”.

Les xifres de Josep Maria Bartomeu

L’expresident del FC Barcelona calcula que el club va deixar d’ingressar 330 milions d’euros en l’exercici 2020-21 a causa de la pandèmia i no només 91 com es va dir a la “due diligence”. De fet, Bartomeu i la seva junta creuen que els 555 milions de pèrdues de l’exercici anterior (481 després d’impostos) haurien estat de només 50 milions abans d’impostos si no hagués existit la crisi sanitària de la covid-19.

Bartomeu redueix a més de la meitat el deute acumulat tenint en compte l’Espai Barça. En l’escrit, xifra en 558 milions d’euros el deute acumulat, en lloc dels 1.350 presentats per la junta directiva de Joan Laporta. L’expresident també assegura que el club mai no ha estat en risc de liquidació i resolució, tal com va afirmar el director general del FC Barcelona, Ferran Reverter.

A més, afirma que les pèrdues proposades incorporen 262 milions per provisions i deterioraments inusuals i que la Lliga els qualifica d’atípics.

Per acabar, explica que la junta directiva que tanca l’exercici és l’única responsable dels resultats econòmics.