En Josep Madurell té 81 anys —en farà 82 aquest febrer— i és una autèntica llegenda del ping-pong. A la seva edat encara continua en actiu i a un gran nivell. Des de ben petit es va sentir atret per un esport que l’acompanyaria la resta de la seva vida.

Un col·leccionista de títols

Res definiria millor en Josep Madurell. El barceloní, que va començar a jugar al centre parroquial quan tenia vuit anys,  s’ha dedicat en cos i ànima al tenis taula. En Josep té un palmarès que l’avala com una de les llegendes d’aquest esport: 19 títols individuals, set en dobles i 25 per equips. A més, el passat 2019 va trenar un any de somni. Va assolir la xifra de 50 campionats d’Espanya i es va penjar el bronze en el Campionat d’Europa en categoria de 80 anys.

Constància per bandera

Mantenir-se tants anys a l’elit no ha estat una tasca fàcil. Ha requerit molta implicació, sacrifici i treball per part del Josep al llarg de les dècades. La seva mare i el ping-ponghan estat els dos grans amors de la seva vida. Madurell té una cosa molt clara actualment: continuar competint fins que la salut li permeti. En definitiva, l’afany de millorar i superar-se, sumat a la seva qualitat innata, han estat algunes de les claus per convertir-se en una autèntica llegenda del tenis taula.