L’exjugador David Villa copropietari del Queensboro FC contracta Josep Gombau com a entrenador i director esportiu del projecte. El Queensboro és un club nou fundat per Jonathan Krane i per l’exjugador del Barça David Villa. Situat al barri de Queens de Nova York va rebre el 2019 una franquícia per jugar a la Segona Divisió americana de futbol, la USL Championship. Els copropietaris volen que el club s’integri el màxim en la comunitat del barri novaiorquès.

Un nou pas per a Josep Gombau

Josep Gombau, de 44 anys, ha estat contractat pel Queensboro com a entrenador i director esportiu del projecte. Gombau té 24 anys d’experiència a les banquetes, va iniciar-se com a entrenador al club de la seva ciutat, l’any 1996, agafant la banqueta del CF Amposta. També va ser observador de l’Espanyol i l’any 2003 va unir-se al FC Barcelona com a director tècnic de l’Acadèmia FCB i va desenvolupar el sistema FCB Escola a tot el món, on va agafar la direcció tècnica del prograna a Dubai. El 2009 va fer el salt a Hong Kong com a director tècnic del Kitchee SC, on va aconseguir dos títols de la lliga nacional. Entre els anys 2013 i 12018, va ser entrenador de l’A-League d’Austràlia a l’Adelaide United, on va guanyar la Copa Australiana, i al Western Sydney Wanderes. També va exercir de director tècnic de l’equip sub-23 d’Austràlia i assistent tècnic de la selecció absoluta que es va classificar per al Mundial del 2018. Després va anar a l’Índia per ser director tècnic de l’Odisha FC.

Josep Gombau

Per Gombau, poder treballar amb David Villa és molt important i el fet d’arribar als Estats Units li permet obrir un nou mercat. Segon l’entrenador ampostí, la Segona Divisió dels Estats Units és molt forta, pretén fer un futbol i una metodologia de l’estil Barça. Ha comentat que “prefereixo guanyar 4 a 3 que 1 a 0“. També ha destacat que vol tenir la pilota, fer un futbol d’atac i jugar el màxim de temps a camp contrari i, sobretot, que la gent gaudeixi del joc.

El debut serà l’any 2022

El debut oficial del Queensboro en la competició havia de ser en principi el 2021, però la situació de la covid-19 als Estats Units, i concretament al barri de Queens, ha fet que el propietaris s’hagin replantejat començar el 2022, i així poder donar el marge d’un any més per poder treballar. Un dels projectes en el que Gombau ha de treballar més és el de l’acadèmia juvenil, que s’ha de convertir en un canal de captació del talent futbolístic local per poder nodrir el primer equip del Queensboro. També estan construint un nou estadi al York College, on jugarà l’Acadèmia QBFC a partir de març del 2021.