La cursa ha arrencat a les 8.30 h a la part alta de la Diagonal, davant del Palau Reial, i ha creuat tota la ciutat en línia recta fins al Fòrum. El recorregut només s’ha modificat a l’entorn de la plaça de les Glòries, en obres. Però el traçat rectilini d’aquests 10 km fa que la Cursa DiR – Guàrdia Urbana continuï sent la més ràpida de totes les que se celebren a la ciutat.

La meta i el podi estaven situats al passeig de Garcia Fària. El guanyador masculí ha estat el corredor José Luis Blanco, del club d’atletisme La Sansi, amb un temps de 30’18”. L’any passat, Roger Roca va guanyar la primera edició d’aquesta cursa amb un temps tres segons superior, 30′ 21″. Roca ha arribat avui cinquè. Blanco va guanyar diverses carreres l’any passat a Barcelona, com la de La Maquinista o la Cursa nocturna del Port.

La guanyadora femenina, Carla Bertos, ha fet un temps de 35’02”. Bertos forma part del club RT Training i va guanyar les curses de Sant Andreu i de la Mercè de 2012.

Entre els participants en aquesta carrera, que ha tenyit de fúcsia l’avinguda Diagonal per les samarretes que portaven els corredors, es trobaven l’atleta Chema Martínez -que ha ocupat la setena posició amb un temps de 31’23”-, l’exseleccionadora de l’equip espanyol de natació Anna Tarrés, l’escriptora Empar Moliner o la periodista Helena García Melero.

La carrera d’avui tenia també una vessant solidària, amb l’aportació dels 50 cèntims d’inscripció a l’Associació Catalana de Fibrosi Quística.