Jordi Farré ha presentat el programa electoral en cas de proclamar-se guanyador de les eleccions del Futbol Club Barcelona. Jordi Farré va ser un dels impulsors del vot de censura a Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva, fet que va provocar la dimissió del ja expresident i la convocatòria d’eleccions. El precandidat ha parlat de les diferents àrees del club, l’econòmica i l’esportiva. La precandidatura de Jordi Farré ha afirmat que el primer que han de fer és una auditoria per saber com està la situació econòmica del club. Segons el precandidat, “no volem aixecar catifes perquè a sota sempre hi ha porqueria”.

Àrea esportiva: tornada de Neymar

La precandidatura té clar que la primera plantilla del Barça ha de provenir del planter. “Quan parlem de l’ADN Barça ho hem de fer amb els jugadors del planter”, però també cal portar els millors del món. Per això “s’ha d’invertir en el talent”, ha assegurat. També proposaran la creació d’una lliga sub 21, tal com es fa a la Premier anglesa. Segons els seus càlculs volen un 80 % de jugadors de casa i un 20 % de fora. En aquest sentit, Jordi Farré ha destacat que “estem treballant en la tornada de Neymar perquè il·lusioni també Leo Messi”. Farré creu que el fitxatge del brasiler no és difícil perquè existeix la figura del “transfer request” de la UEFA i podria costar 40 o 50 milions d’euros. “Neymar és una inversió des de l’apartat esportiu i econòmic”.

Jordi Farré: “Deixeu Xavi en pau”

Respecte al futur entrenador blaugrana, Jordi Farré ha destacat que “estic segur que Xavi serà un gran entrenador del Barça, però hem de deixar que creixi. És molt jove”. Farré té clar que el de Terrassa ha d’entrenar quan marxin els seus excompanys i ha enviat un missatge: “Deixeu Xavi en pau. Xavi és patrimoni del club, però no cal posar-li tanta pressió”.

Renovacions de les “vaques sagrades”

Jordi Farré ha destacat que el director esportiu ha de vetllar per la qüestió esportiva i l’econòmica. “El Barça ha d’aprendre a vendre”, ha dit Farré. En el cas dels jugadors de més de 32 anys s’haurien de fer “renovacions any a any perquè, si no, et trobes amb contractes de jugadors sobrevalorats”. Farré ha posat l’exemple de Rakitic quan el Barça va rebre una oferta important pel croat, però que el club no va acceptar.

Equips femenins

La prencadidatura també ha ressaltat la importància del futbol femení. L’equip ha destacat que “les coses s’estan fent bé ara mateix perquè tenim el millor equip del món, a banda de l’Olympique de Lió”, però s’ha de treballar i donar la mateixa importància a l’equip femení. Per això proposa que l’equip jugui al Camp Nou els partits importants. Jordi Farré s’ha mostrat optimista i ha dit que “seré el primer president que aixequi la primera Champions femenina”. També ha volgut destacar que el Barça ha de tenir equips femenins a la màxima categoria de les seccions de bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei sobre patins.

Jordi Farré i el nou Espai Barça

Un dels temes importants que han destacat els membres de la precandidatura és el nou Espai Barça. L’equip treballa amb una línia de concessió amb una empresa per tal que “no costi un duro als socis”. L’execució de les obres es faran amb una planificació que minimitzi els problemes que se’n derivaran. En aquest sentit han presentat com a novetat que volen que el nou Espai Barça sigui molt sostenible. A més a més, volen que hi hagi una sèrie d’activitats per als socis i abonats perquè visquin una experiència quan vagin al Palau Blaugrana o al Camp Nou.

Merxandatge, patrocinador i seient lliure

Un dels temes importants que han destacat els membres de la precandidatura és el tema del merxandatge. Volen crear la marca “Barça” i renegociar el contracte amb Nike per tenir una producció pròpia que, a més a més, es faci a Catalunya per generar riquesa i llocs de treball. Jordi Farré i la precandidatura destaquen que volen “un patrocinador amb valor afegit que no generi dubtes”. D’aquesta manera es podrà generar riquesa al país. Pel que fa al seient lliure no volen que es pugui vendre a aficionats de fora, perquè no es barregin amb els barcelonistes. Ho farien amb un sistema de control que també permeti erradicar la revenda. També han presentat una proposta fent “un entrenament en obert cada setmana per ‘monetitzar’ el club”, juntament amb altres experiències per millorar l’economia del club.