Jordi Farré té experiència en processos electorals a la presidència del FC Barcelona. Ja es va presentar l’any 2015 i aquesta vegada té la il·lusió de passar el tall i aconseguir les signatures necessàries per fer oficial la seva candidatura.

Optimista amb la recollida de firmes

El precandidat Jordi Farré ha valorat positivament el ritme de recollida de signatures, però que la situació epidemiològica i el temporal previst per aquest cap de setmana han posat obstacles a molts socis per poder desplaçar-se a la seu. Segons diu Farré, l’actualitat et “fa improvisar i oferim la possibilitat d’anar a recollir la signatura si el soci així ens ho indica”.

Farré: “La situació econòmica és complicada, però no de fallida”

“La situació econòmica és difícil, però no és tant complicada com ens volen fer creure, no és de fallida”. Farré vol sanejar els comptes del club i afirma que s’ha de veure en quin punt està l’entitat en matèria econòmica, “s’ha de fer una auditoria per saber què ha passat al club, saber on som”, i és partidari de “traslladar el deute de curt a llarg termini”.

Sobre la comissió gestora ha estat molt crític: “s’ha excedit en les seves funcions, l’únic objectiu per la que es va crear era convocar eleccions i és el primer que haurien d’haver fet abans de Nadal”. Farré vol que se celebrin els comicis com més aviat millor, ja que la junta gestora “no ha obrat en conseqüència”.

Tornar el protagonisme als socis

Per Farré, “el més important és que els socis segueixen sent els propietaris del club i és bàsic que ells gaudeixin del club i de les instal·lacions en primera persona”. Els socis “han de tenir un estadi a l’alçada i és per això que s’ha de començar amb l’espai Barça immediatament, primer el Palau i després el Camp Nou, d’acord amb un concessionari que hi posarà el finançament”.

Tots els socis tenen cabuda a l’estadi, “cada setmana de mitjana el Camp Nou s’omple amb uns 72.000 aficionats i socis, per tant, ens sobren 21.000 butaques cada setmana per omplir amb nous socis” i les 9.000 i escaig persones que es troben en llista d’espera, “el dia 25, si nosaltres arribem a la presidència, ja poden anar a recollir el seu abonament”.

Converses amb Neymar i recuperar la Masia

Pel precandidat Farré, la Masia “és el pal de paller del Barça” i ha afegit que “l’equip ha funcionat quan la Masia ha funcionat, ja s’ha assolit això altres vegades, sabem com fer-ho”.

“No és una campanya de noms, no és la solució ara mateix pel club, però hem tingut converses amb molta gent per conèixer la seva situació, també amb Neymar i el seu entorn. D’aquí al juny tindrem temps per planificar”.

Messi es quedarà i Koeman, el nostre entrenador

Jordi Farré creu que Leo Messi es quedarà i una de les primeres coses que farà el dia 25, és parlar amb el crac argentí i “oferir-li un projecte que l’engresqui”. “No crec que tingui ganes de marxar, la família està bé aquí, l’hem d’ajudar a què estigui content”.

M’agrada Koeman perquè és valent, posa els nois joves, canvia els partits, se li ha de donar una oportunitat”. “Parlarem amb Koeman, per saber quins són els seus plans també, ell va venir aquí tenint un altre projecte”.

Hem parlat amb l’entorn de Jürgen Klopp. Va ser abans que fitxessin Koeman, és un perfil d’entrenador que ens agrada molt, però avui per avui, Koeman és el nostre entrenador”.

Farré: “M’extranyaria que hi haguessin pactes ocults”

En relació a les afirmacions que han sorgit els darrers dies sobre un pacte oficiós entre Joan Laporta i Sandro Rosell per fer front comú a les eleccions del Barça, Farré opina que “espero que no hi hagi aquest tipus de pactes, ni crec que n’hi hagi hagut, m’estranyaria que hagués passat”. I del comentari del precandidat Joan Laporta dient que “no s’ha de mirar al passat, sinó al futur”, Farré considera que sí, que “és molt important mirar el passat i saber què ha succeït al club per estar en la situació en la qual es troba ara”.

L’entrevista completa a Jordi Farré