Jordi Amat selecció Indosèia
Facebook Jordi Amat

Jordi Amat és un futbolista que es va formar a les categories inferiors de l’Espanyol i, de fet, va arribar a jugar amb el primer equip del club blanc-i-blau. També va fer-ho al Rayo Vallecano i al Betis o al Swansea galès, entre d’altres. Ara, amb 30 anys, és internacional amb Indonèsia i s’ha convertit en rajà de l’illa de Siau.

Jordi Amat Maas tenia un rebesavi rajà

El rebesavi de Jordi Amat ja va ser rajà de l’illa de Siau i la seva àvia, que va néixer als Països Baixos, li explicava, de petit, que ell n’era el successor i ell es pensava que era un conte. L’exjugador perico ha acceptat aquest càrrec que no té moltes obligacions. De fet, Amat és un dels 70 rajàs que es reuneixen un cop l’any amb el president de la República d’Indonèsia. Curiós, si més no, que es mantingui la tradició dels rajàs o prínceps en un estat “republicà”. El nou rajà de Siau no té unes obligacions que es puguin assemblar a les dels prínceps o reis europeus, però encara no sap ben bé què és el que haurà de fer.

Internacional amb Indonèsia

Jordi Amat juga aquesta temporada al Johor de Malàisia, dominador absolut de la Superlliga d’aquest país (ha sumat els últims nou títols de forma consecutiva). El 2022 també va aconseguir sumar tots els títols possibles al país asiàtic: la Supercopa, la Copa i la FA Cup, a banda de la Lliga. Amat va arribar a final de temporada i ja té una copa al palmarès. Degut als seus avantpassats, Jordi Amat s’ha nacionalitzat i ha jugat ja quatre partits internacionals amb la selecció d’Indonèsia. El futbolista nascut a Canet de Mar va néixer el 21 de març del 1992 i encara pot tenir una trajectòria esportiva al país asiàtic.