JONATHAN RUBIO TORO, jugador del CE Tecnofutbol "Empecé a los 7 años en una escuela. Mi entrenador había dirigido a los mejores equipos de Honduras. Allí era muy diferente de aquí, sólo había un campo de césped natural y allí jugábamos todos los equipos. Mi entrenador de Honduras se reunió con el presidente de la Fundación Marcet y le comentó si un chico podía hacer una prueba aquí. Tengo sentimientos encontrados porque es mi sueño, pero también está la família, los amigos, separarse de su país és difícil pero cuando uno quiere cumplir un sueño y tiene un anhelo, una meta, hay que sacrificarse. La verdad es que es muy diferente de Honduras. Es una ciudad muy linda, es un lugar espectacular para vivir. La playa, el ambiente y las personas, decían que eran un poco fríos, pero la verdad es que son personas de gran calidad, y muy contento de estar aquí."

La punta d’atac del Tecnofutbol és de contrastos. El davanter centre és Nico Cisneros, de 35 anys. L’acompanya per darrere Jonathan Rubio, un jovenet hondureny de només 16 anys (va néixer el 21 d’octubre de 1996). Gairebé dues dècades de diferència complementades a la perfecció. Els de Ricardo Mendoza han començat sense patiments la temporada, i Rubio s’està convertint en un dels artífexs de l’èxit. És titular indiscutible i ja ha fet tres gols.

Fa dos anys li va sorgir la possibilitat de venir a Barcelona amb la Fundació Marcet, i no s’ho va pensar. Troba a faltar la famíla, però sap que les recompenses necessiten sacrificis. Compagina el futbol amb els estudis de batxillerat, i ens confessa que li agradaria estudiar administració i direcció d’empreses. És conscient que tenir èxit en el món del futbol no és un objectiu senzill.

La selecció hondurenya sub-17 ja s’hi ha fixat i ha integrat alguna convocatòria, tot i que no és internacional amb regularitat. No té pressa, però deixa entreveure que té moltes ganes de defensar els colors del seu país en el futur.