Jonah Kipkemoi Chesum ha guanyat la Marató de Barcelona. Ha estat una victòria sorprenent, ja que l’atleta paralímpic kenià hi participava com a llebre. I en categoria femenina la més ràpida ha estat l’atleta etíop Helen Bekele, que amb un temps de 2 hores 25 minuts i 4 segons ha establert un nou rècord de la Marató.

Sortida multitudinària de la 39a edició de la Marató de Barcelona. Més de 20.000 atletes s’havien apuntat per completar els 42 quilòmetres i 195 metres de la prova. El moment clau de la cursa ha arribat entre els quilòmetres 30 i 35. Un dels favorits, Mekonen, s’ha retirat. Això ho ha aprofitat l’atleta que feia de llebre, Jonah Kipkemoi Chesum, per mantenir-se al capdavant i plantar-se el primer a la línia d’arribada amb un temps de 2 hores, 8 minuts i 57 segons. L’atleta kenià, que només tenia previst fer 35 quilòmetres, és paralímpic i és la primera vegada que completa una marató. Al podi l’han acompanyat dos kenians més, Kirui i Kiprotich.
I si hi ha hagut sorpresa en la categoria masculina, ja que ha guanyat una llebre, en la femenina hi ha hagut rècord de la cursa. L’atleta etíop Helen Bekele ha estat la guanyadora, amb un temps de 2 hores, 25 minuts i 4 segons. Amb ella, han pujat al podi dues compatriotes: Beyene i Fayesa.