L’Espai Barça ja té inaugurada la primera peça. Es tracta de l’estàtua de Johan Cruyff que ja llueix a l’exterior del Camp Nou.

La cerimònia ha tingut lloc al davant de la porta 15 de l’estadi blaugrana, on s’hi va posar l’estàtua d’en Kubala i on també romandrà com a homenatge permanent la d’en Johan.

Element clau

Ha calgut esperar de valent però, per fi, l’entorn blaugrana ha pogut descobrir, materialment parlant, un dels pilars fonamentals d’aquest gran projecte llençat ara ja fa uns anys. L’estàtua, entesa com un element clau en aquest procés de canvi de l’entitat, ha estat la primera en sortir a la llum.

La peça, creada per l’escultora holandesa Corry Ammerlaan van Niekerk, s’ha descobert passats dos quarts de nou davant l’atenta mirada d’un públic assistent que s’ha desfet en aplaudiments cap a la rèplica de la icona blaugrana. L’artista, mundialment reconeguda per diverses altres 0bres, ha necessitat prop de quatre mesos de feina per poder plasmar, en uns 3,5 metres d’alçada i gairebé 1.500 quilos, el millor retrat possible d’en Johan.

Gran presència de personalitats

L’acte, presentat per l’Elena García Melero, ha recollit un públic amb molt de renom. De fet, el mateix president Josep Maria Bartomeu ha tingut unes paraules per a tots els assistents tot i que ha volgut ser més detallista amb la família d’en Johan, que a través de la Danny, la seva dona, i el Jordi i la Susila, els seus fills, ha revelat l’estàtua en un moment molt emotiu. Abans però, ha pres part en el transcurs de l’homenatge el periodista John Carlin, encarregat de recordar qui i com ha estat Johan Cruyff per al barcelonisme.

Altres personalitats com Carles Puyol, Patrick Kluivert o Audie Norris, tots tres ex-jugadors del club, també s’han deixat veure  a la cerimònia. Molts altres futbolistes com Jose Mari Bakero, Sergi Barjuan, el “Chapi” Ferrer o Eusebio Sacristán tampoc s’han volgut perdre l’esdeveniment i han assistit al que ha estat una de les primeres passes cap al nou Espai Barça.

De fet, ha estat la segona, després de que Víctor Valdés obrís la llauna aquesta tarda amb la roda de premsa prèvia a la inauguració de l’Estadi Johan Cruyff, que tindrà lloc demà quan s’enfrontin el juvenil A del FC Barcelona i el de l’Ajax d’Amsterdam.